KV Respelhoek op stoom in AKF klootschietcompetitie

RUURLO - KV Respelhoek uit Geesteren en organisator van de achtste competitieronde in de eerste klasse van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) wist afgelopen weekeinde optimaal gebruik te maken van het thuisvoordeel. De Geesterense klootschieters gingen op eigen parcours met vijftig schoten en de dagwinst aan de haal en passeerden het Lochemse Klein Dochteren (53 schoten) in het tussenklassement. Het verschil is maar één schot en met nog vier competitiewedstrijden te gaan belooft het slot van de competitie spannend te gaan worden. Koploper Zwolle werd ditmaal tweede maar staat nog steeds met een ruime marge aan kop in het totaalklassement.

Met een score van 56 schoten en een zevende plaats zag 't Broek uit Ruurlo, dat matig presteerde, het laatste sprankje hoop op een top-drie-notering vervliegen. De uitslag was extra pijnlijk aangezien 't Broek 2 met eenzelfde aantal schoten maar met iets meer meters over de finish de zesde plaats opeiste. KV Onderlingen (Haarlo) deed het netjes met 55 schoten en een vijfde plaats. Eibergen viel tegen met 57 schoten en een tiende plaats.
In de tweede klasse had Dijkhoek (Borculo) een goede dag door met 57 schoten op een derde plaats te eindigen. Bovenin deze klasse waren de verschillen wederom groot. Koploper in de tweede klasse Zwolle 3 ging met een knappe score van 51 schoten met de eerste plaats strijken. Heksenkring (Barchem) kon met 54 schoten nog redelijk bijblijven en werd tweede. De overige teams volgden op gepaste afstand.
De volgende competitieronde is 2 en 3 februari in het 't Ruurlose Broek.

Meer berichten