Wouter Schouten heeft zijn conctract met VV Ruurlo met een seizoen verlengd. Foto: PR.
Wouter Schouten heeft zijn conctract met VV Ruurlo met een seizoen verlengd. Foto: PR. (Foto: )

Wouter Schouten nog een seizoen trainer Ruurlo 1

RUURLO - Voetbalvereniging Ruurlo heeft het contract met zijn hoofdtrainer Wouter Schouten met een seizoen verlengd. Daarmee gaat de geboren en getogen Ruurloër (37) in 2019-2020 zijn vierde seizoen in als hoofdtrainer. Jacob Posthuma uit Neede wordt de nieuwe trainer van de tweede selectie van VV Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

"In goed overleg met elkaar, waarbij ook de spelersgroep gehoord is, hebben we besloten het trainerscontract met Wouter Schouten met een seizoen te verlengen. Wouter gaat na de zomerstop met plezier, enthousiasme en ambitie zijn vierde periode bij het eerste elftal in. Plezier is de basis waarop gepresteerd kan worden en dat staat hoog in het vaandel bij zowel Wouter als onze vereniging", zegt voorzitter Frank Floris van de Technische Commissie (TC) van VV Ruurlo. Schouten ziet het als een uitdaging om van Ruurlo 1 een stabiele derdeklasser te maken. Frank Floris: "Een mooie ambitie die bij het huidige Ruurlo past. Met een spelersgroep op niveau, een tweede selectieteam in opbouw en een gezonde jeugdafdeling ziet de toekomst er voor onze vereniging goed uit. Schouten wil graag zijn steentje bijdragen om de clubambities vorm te geven. De Technische Commissie en en het bestuur zijn blij met de contractverlenging." De hoofdmacht van VV Ruurlo staat momenteel in de middenmoot in de derde klasse C.

Geweldige uitdaging
Ruurlo 2 krijgt wel een nieuwe trainer: Jacob Posthuma. De 55-jarige trainer-coach uit Neede ziet het als geweldige uitdaging om van het tweede team een stabiel elftal te maken en de spelers tot een hoger niveau te brengen. Posthuma neemt het trainersstokje over van Martijn Sikkema. "Martijn heeft de afgelopen drie seizoenen Ruurlo 2 onder zijn hoede gehad. Hij heeft een goede basis gelegd waarop we nu kunnen verder bouwen", aldus Frank Floris. Begin januari voerde de TC een goed constructief en prettig gesprek met Posthuma. Aansluitend vond een tweede gesprek plaats waarbij ook de begeleiding en een drietal spelers aanwezig waren. Alle partijen waren enthousiast en zeer positief. Jacob Posthuma kreeg van de technische commissie de voorkeur boven andere kandidaten voor deze ambitieuze trainersfunctie.

'Voetbaldier'
Jacob Posthuma is dit seizoen actief als trainer bij het Twentse VV Langeveen 1, uitkomend in de vijfde klasse. Hij is inmiddels als vijftien jaar werkzaam als trainer en heeft dus al de nodige ervaring. In 2003 begonnen bij Sportclub Overdinkel en via EMOS (Enschede), EGVV (Geesteren) en VV Zenderen Vooruit uitgekomen bij VV Langeveen. Als actief voetballer heeft Jacob Posthuma ook op hoog amateurniveau gespeeld met als hoogtepunt een drietal seizoenen als spits bij de Groningse hoofdklasser Appingedam. Al met al dus een echt 'voetbaldier'. Frank Floris: "De TC en het bestuur zijn dan ook zeer blij met deze bevlogen en ervaren trainer."


Meer berichten