Marianne van der Voort voor haar schoonheidssalon aan de Dorpsstraat waar zij al dertig jaar gevestigd is. Foto: Bernadet te Velthuis
Marianne van der Voort voor haar schoonheidssalon aan de Dorpsstraat waar zij al dertig jaar gevestigd is. Foto: Bernadet te Velthuis (Foto: )

Salon Marianne viert dertigste verjaardag

VORDEN – In 1989 begon Marianne van der Voort met haar schoonheidssalon aan de Dorpsstraat 30 in Vorden. Donderdag 17 januari viert Salon Marianne het dertigjarig jubileum. De onderneemster is trots op deze mijlpaal en geniet nog iedere dag van haar werk. Natuurlijk laat ze deze 'verjaardag' niet ongemerkt voorbijgaan, daarom krijgt iedere klant bij een bezoek aan de schoonheidssalon een presentje mee (zolang de voorraad strekt). En wie voor eind februari langskomt voor een gezichtsbehandeling, wordt daarbij verwend met een speciale cupping massage.

Door Bernadet te Velthuis

Marianne legt uit wat dit inhoudt: "Cupping is een gezichtsmassage waarbij siliconen vacuümcups op het gezicht worden geplaatst. Het is een ontspannende massage die meteen ook de huid verbetert, verstevigd en gezonder maakt. Ik vind het leuk om mijn klanten hier eens kennis mee te laten maken, omdat het wellicht niet iets is waar men bekend mee is". In dertig jaar tijd heeft Marianne sowieso het nodige zien veranderen, zo vertelt ze: "Er zijn meer mogelijkheden en producten bijgekomen en huidverbetering, welness en ontspanning staan steeds meer centraal".

Door de jaren heen
Vanuit haar opleiding ging Marianne in de jaren tachtig aan het werk bij Drogisterij Den Ouden Gaper in de Sprongstraat in Zutphen. Ze vertelt: "Naast de drogisterij bestond het bedrijf ook uit een schoonheidssalon en kapper, dat was toen heel normaal". Vervolgens ging ze aan de slag bij Figaro haarmode in de schoonheidssalon voordat ze naar Vorden kwam. "Ik wist toen dat de ruimte, van waaruit ik nu nog steeds werk, leegstond en had de wens om voor mijzelf te beginnen." In het linker gedeelte van het pand was de luxe kapsalon van Henk Wiekart gevestigd, en een schoonheidssalon bleek een welkome aanvulling op het concept.

Toen Wiekart vijf jaar later het pand wilde verkopen, had Marianne daar wel oren naar. Met de koop was ze niet alleen eigenaar van het pand, maar moest ze ook plots een kapsalon erbij runnen. Ze wierp zich naast schoonheidstherapeut op tot leidinggevende over het personeel. Marianne: "Dit was natuurlijk wel even andere koek, maar ik heb een ontzettend gezellige tijd gehad". In 2014 besloot ze na twintig jaar afstand te doen van de kapsalon om zich volledig te focussen op haar expertise in de schoonheidssalon, die dat jaar precies een kwart eeuw bestond. Spijt heeft ze er niet van, wel is ze blij dat sinds twee jaar Pure Hair by Daan bij haar in het pand gevestigd is, zo laat ze weten. "Het is gezellig en we werken fijn samen. Het blijft toch een mooie combinatie, schoonheids- en kapsalon samen in één pand."

Salon Marianne
Marianne heeft in de afgelopen dertig jaar veel ervaring opgebouwd en is dan ook gespecialiseerd in diverse behandelingen. Zo kan men bij Salon Marianne terecht voor diverse gezichtsbehandelingen en gespecialiseerde behandelingen zoals permanente ontharing, het verwijderen van fibromen, en acné-behandelingen. En ook voor gelegenheids- en bruidsmake-up, manicure en nagelstyling draait zij haar handen niet om.

Ook benieuwd wat Marianne voor u kan betekenen? Neem dan contact op of bekijk de website.


0575 – 551 423

info@salonmarianne.nl

salonmarianne.nl

Meer berichten