Foto:

Team Schoneveldsdijk winnaar Dorpskwis Barchem

BARCHEM – Team Schoneveldsdijk is winnaar geworden van de eerste Barchemse Dorpskwis. In een bomvolle sportzaal van dorpshuis 't Onderschoer maakte presentatrice Tanja Abbas vrijdagavond de uitslag van de quiz bekend waaraan maar liefst 32 teams uit Barchem, Zwiep en Nettelhorst deelnamen. Tweede werd het team van de Reurlseweg en derde Familie Oplaat en Co.

Door Jan Hendriksen

De Dorpskwis vormde vrijdagavond 4 november het sluitstuk van een reeks evenementen en activiteiten die Contact Barchem vorig jaar in het kader van haar vijftigjarig bestaan had georganiseerd. De quiz kende enkele doe-opdrachten. En van die opdrachten hadden er in de beleving van de deelnemende teams meer mogen zijn. Ook de organisatie kwam achteraf tot de conclusie dat die voor nog meer 'reuring' in het dorp hadden gezorgd. "Een lering voor de volgende editie die waarschijnlijk op vrijdag 15 mei 2020 zal worden gehouden", zo verklaarde Henny Wildschut.
Uit Ruurlo nam een aantal bestuurs- en commissieleden en enkele leden van Oranjevereniging Ruurlo deel aan de quiz om te 'ervaren' hoe een Dorpskwis' zoals die in Barchem was 'uitgezet'. In 2020 viert Oranjevereniging Ruurlo haar 75-jarig bestaan. In het kader van dit jubileum overweegt Oranjevereniging Ruurlo enkele speciale evenementen te organiseren. "En een Dorpkwis zo tot een van die activiteiten kunnen gaan behoren", zo verklaarde voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo tijdens de prijsuitreiking. Zaterdag 26 januari houdt de Oranjevereniging Ruurlo een interactieve inspiratiebijeenkomst voor commissieleden om mee te denken en ideeën aan te reiken voor het jubileum van 2020.

Meer berichten