Foto:

Jos en Hermien Schroer: 'Het is na ruim veertig jaar mooi geweest'

RUURLO – "Er is veel veranderd in die veertig jaar in de sector. De klanten zijn mondiger geworden en wat minder 'trouw' als pakweg twintig jaar geleden. Maar we zullen de contacten met onze klanten gaan missen. Dat is zeker. Want die konden bij ons ten allen tijden 'binnenlopen'. En dat is in onze huidig digitale tijdperk niet vanzelfsprekend meer. Daarin hebben we ons altijd duidelijk onderscheiden ten opzichte van anderen. En dat persoonlijke contact werd altijd zeer gewaardeerd. Zeer zeker voor onze klanten van de Regiobank. Maar het is na veertig jaar mooi geweest. We gaan samen genieten van de vrije tijd die ons nog gegeven is."

Na veertig jaar hebben Jos Schroer (67) en Hermien Schroer-Dijkman (63) hun administratie en adviesburo Schroer en de activiteiten voor de Regiobank aan de Kerkstraat per 1 januari overgedragen aan respectievelijk Mathijn Spexgoor met al een vestiging in Eibergen en Steentjes Makelaars en Verzekeringen met vestigingen in Groenlo, Lichtenvoorde en Eibergen. Hierdoor is er een nieuw compleet financieel centrum in Ruurlo ontstaan. "Wij denken dat we met deze twee overnamepartijen de juiste mensen hebben gevonden die passen bij de wijze van de dienstverlening zoals wij die jaren hebben uitgevoerd. Door de gesprekken met hen hebben wij niet alleen een goed gevoel maar hebben we er ook alle vertrouwen in dat we een juiste keuze hebben gemaakt", zo laten Jos en Hermien Schroer weten als we de afgelopen vier decennia de revue laten passeren. De in Doetinchem geboren en getogen Schroer begon zijn financiële carrière als medewerker van accountantskantoor B.A.Legeer in Zutphen. "In 1975 heb ik het bureau in de Spittaalstraat overgenomen. Ik had toen een bestand van 150 klanten die uit zowel middenstanders als particulieren bestond. Samen met Hermien ben ik toen druk aan de slag gegaan. We groeiden al snel naar vier werknemers. En toen we in 1976 in Ruurlo gingen wonen wisten al snel veel mensen uit Ruurlo ons ook te vinden. Ik hield in die tijd aan de Esweg al een dag in de week kantoor aan huis."

Belemmering
In november 1994 namen Jos en Hermien Schroer, die geboren en getogen Borculose is, het boekhoudbureau van Bennie Leussink aan de Kerkstraat in Ruurlo over. "In die periode was de NMS Spaarbank aan het bureau verbonden. In 1996 is die naam toen door de ING in de Regiobank veranderd", zo verklaart Hermien als er tijdens het gesprek krantenknipsels uit die periode op tafel komen. Beide vestigingen groeiden zodanig dat het voor Jos een belemmering vormde om zowel in Ruurlo als Zutphen optimaal te fungeren. "Je was nooit klaar op de ene vestiging terwijl op de andere het werk alweer wachtte. Daarom hebben in 2013 besloten de vestiging in Zutphen van de hand te doen. En dat is achteraf een goede keus geweest. Het gaf ons wat meer rust en kwam de kwaliteit van onze dienstverlening in Ruurlo ten goede." Jos Schroer heeft zijn werk in al die jaren vergeleken met die van een huisarts. "Je moet overal wat van afweten. Maar in sommige gevallen moet je een specialist inschakelen." Jos en Hermien willen nu volop gaan genieten van de vrije tijd die ze nog gegeven is. "Misschien ben ik nu wat meer op de golfbaan in Hengelo te vinden. Want dat is een grote hobby van me nadat ik mijn handbalactiviteiten bij Blauw Wit wegens blessures moest stopzetten. Daarnaast ben ik als penningmeester actief voor de Ruurlose VVV en Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR)." En op de achtergrond blijft Jos advieswerk doen voor beide overname partijen als daaraan behoefte is. Naast recreatief volleybalster bij Tornax, verzorgt Hermien ook voor Tornax de ledenadministratie. Daarnaast is ze ook lid van de Vrouwen van Nu in Ruurlo. "En we hoeven ons dit jaar niet te vervelen want er staan drie verhuizingen op stapel. "We gaan zelf namelijk verhuizen naar onze nieuwe woning aan de Domineesteeg en ook onze beide kinderen gaan in Ruurlo overhuizen. Dus er is nog genoeg werk aan de winkel."

Hello-Goodbye
Zaterdag 12 januari houden Jos en Hermien Schroer een 'Hello-Goodbye' receptie van 15.30 tot 18.00 uur in zaal De Tapperij waar men tevens kennis kan maken met de opvolgers van administratie en adviesburo Schroer en Regiobank Ruurlo.

Meer berichten