Foto:

Bargkapel geeft Nieuwjaarsconcert

BARCHEM - De muzikanten, dirigent en zangeres van de de Barchemse Bargkapel blazen, trommelen, zingen en dirigeren het jaar 2019 'open'. Zij doen dat met het traditionele Nieuwjaarsconcert, dat op zondag 20 januari wordt gegeven in de zaal van HCR In de Groene Jager.

De in 1966 uit de Barchemse muziekvereniging Crescendo ontstane kapel is in de loop der jaren uitgegroeid tot een compleet regionaal orkest. Momenteel zijn er nog slechts vier muzikanten uit Barchem zelf. Vier anderen hebben wel hun roots in dit dorp maar zijn inmiddels verhuisd. De overige muzikanten komen vanuit plaatsen uit de wijde omtrek, Almen, Apeldoorn, Bathmen, Gelselaar, Goor, Haarlo, Harfsen, Neede, Ruurlo, Vorden, Warnsveld, Wichmond en Zutphen, naar de repetitieruimte in 'De Groene Jager'. Daar worden met veel enthousiasme nieuwe, maar soms ook oude nummers ingestudeerd die dan tijdens één van de gemiddeld tien jaarlijkse concerten en optredens met evenveel enthousiasme voor het publiek worden uitgevoerd. Het gevarieerde repertoire, bestaand uit Egerländer en Böhmische muziek, met af en toe een uitstapje naar andere muziek genres (jazz, James Last, Nederlands) wordt door dit publiek zeer gewaardeerd.
Het nieuwjaarsconcert begint om 11.30 uur (zaal open vanaf 10.30 uur). Kaarten kunnen worden gereserveerd via e-mail vrienden@bargkapel.nl of telefonisch bij Gerrit Lievestro, tel. 0573-441478 of In de Groene Jager, tel. 0573-441201.

Meer berichten