Workshop 'digitale nalatenschap' in Ruurlose bieb

Algemeen

RUURLO - Hoe waak je voor je digitale privacy, maar zorg je er wel voor dat je nabestaanden na je overlijden bij je gegevens kunnen? In samenwerking met Seniorweb organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek op 21 januari in de Bibliotheek Ruurlo twee workshops 'Digitale Nalatenschap'. De eerste vindt plaats van 9.30 tot 10.30 uur, de tweede van 11.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis.

Tegenwoordig heeft iedereen tal van accounts, diverse sociale mediaprofielen, wordt gebankierd via internet en verloopt contact met instanties en overheden online. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn online gegevens goed zijn beveiligd. Met wachtwoorden die lastig te kraken zijn, en die niemand kent. Maar wat gebeurt er als iemand overlijdt? Die goed beveiligde accounts zijn dan voor niemand toegankelijk en worden spookprofielen. Dat kan heel vervelend en verdrietig zijn voor nabestaanden. Digitaal Nalaten, de nieuwe dienst van SeniorWeb, geeft informatie waarmee deze digitale nalatenschap goed geregeld kan worden.
Om gebruik te maken van de dienst 'Digitaal Nalaten' moet men lid zijn van Seniorweb. Tijdens de workshop krijgt elke deelnemer een bon voor een gratis lidmaatschap van Seniorweb (tot 31-12-2019). Uw lidmaatschap stopt automatisch na deze periode. Aanmelden voor de workshop kan op de website www.oostachterhoek.nl, telefonisch bij 088-0062929 of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant