Nieuwe leeskring in Ruurlose bieb

Algemeen

RUURLO - De Bibliotheek is meer dan een gebouw vol boeken. Het is ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om bijvoorbeeld te praten over boeken en schrijvers. In Ruurlo start op 1 februari, middenin de Week van de Leesclub, een nieuwe leeskring waar nog plek is voor deelnemers. Een mooie gelegenheid om voornemen om meer te gaan lezen een duwtje in de rug te geven.

Ongeveer één keer in de zes weken komen de deelnemers op een vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur bij elkaar om een literaire roman of een (literair) non-fictieboek te bespreken. De keuze van het boek wordt gezamenlijk vastgesteld. Het aantal deelnemers is maximaal tien personen.

Het kan heel verrassend zijn van anderen te horen wat hen heeft geraakt, wat ze mooi vinden, wat niet. Het is leuk om op deze manier kennis te vergroten, de horizon te verruimen en elkaar gaandeweg beter te leren kennen. De kosten voor deelname zijn laag. De Bibliotheek biedt de service van het leeskringabonnement, waarvan maximaal tien personen gebruik kunnen maken. Een collectief leeskringabonnement kost slechts 90 euro voor een heel seizoen, bij tien deelnemers dus negen euro per persoon. De leeskring is met dit abonnement altijd verzekerd van de gevraagde boeken voor alle deelnemers.

De eerste bijeenkomst is op vrijdagmiddag 1 februari van 13.30 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Ruurlo. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, 088-0062929, info@oostachterhoek.nl. Aanmelden voor de eerste bijeenkomst kan ook via www.oostachterhoek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant