Foto:

Oliebollenverkoop Schuurman BZC als vanouds

RUURLO – "Niemand heeft iets gemerkt van de verandering. De oliebollen smaakten als vanouds weer prima volgens velen. De jaarlijkse oliebollenverkoop is dan ook weer perfect verlopen", zo verklaart Hennie Bergsma van de Berkellandse zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC Oudejaarsdag 's middags rond de klok van drie uur terwijl hij met een aantal vrijwilligers de laatste 'resten' van het 'Oliebollenhuuske' op het Julianaplein aan het opruimen is.

Door Jan Hendriksen

Het geel-blauwe 'huuske' op het Julianaplein fungeerde op de laatste vier dagen van het jaar weer als verkooppunt voor de oliebollenverkoop bij de ingang van en in samenspraak met supermarkt Plus Kogelman. Dit jaar zorgden de zwemmers en waterpoloërs zelf voor de bereiding van het beslag voor de oliebollen. Steevast werd tot vorig jaar het beslag 'aangeleverd' door Bakkerij Jansen uit Barchem. In goede samenspraak met Arjan Jansen besloot de Oliebollencommissie van Schuurman BZC om de bereiding van het beslag ditmaal in eigen beheer te nemen.

En zo kon het gebeuren dat bij café-restaurant De Tapperij de 'deegbereiders' volop in actie waren. "We hoeven nu dus niet meer tientallen keren per dag op en neer naar Barchem te rijden voor het ophalen van het beslag. En we kunnen nu nog sneller 'schakelen'. We kunnen nu binnen enkele minuten inspelen op de behoefte van het beslag die er op dat moment bestaat bij de bakkers die achter de bakovens staan", zo zegt Hennie Bergsma.

Oliebollen bakken is inmiddels een traditie geworden binnen de Berkellandse vereniging en een niet meer weg te denken financiële inkomstenbron voor zwem- en waterpolovereniging. Hennie Bergsma: "Al jaren bakten we in Ruurlo oliebollen tijdens diverse activiteiten zoals de braderie en de kerstmarkt. We hebben altijd lovende reacties van het kopende publiek mogen ontvangen. Ruim twintig jaar geleden zijn we een samenwerking aangegaan met Plus Kogelman in Ruurlo."

Met behulp van vele vrijwilligers werden vanuit het 'Oliebollenhuuske' en met hulp van ervaren bakkers, die over de nodige expertise beschikken, ook nu weer de goudbruin gebakken oliebollen verkocht. Naast oliebollen werden er in de verkoopkraam ook appelbeignets verkocht.

En er waren zelfs glutenvrije oliebollen te koop. "De glutenvrije oliebollen bakten we dagelijks als eersten in de nieuwe olie", zo verklaart Bergsma, die niet wil prijsgeven hoeveel oliebollen er precies over de toonbank zijn gegaan. Ongetwijfeld zullen er dat er weer vele duizenden zijn geweest. Want het was vier dagen lang een komen en gaan van oliebollenkopers.

Meer berichten