Barchem biljartkampioen Hans Sleumer (tweede van links) tussen de finalisten. Foto: PR
Barchem biljartkampioen Hans Sleumer (tweede van links) tussen de finalisten. Foto: PR

Hans Sleumer opnieuw Barchems biljartkampioen

Algemeen

BARCHEM – Hans Sleumer heeft de twaalfde editie van het Barchemse Biljart Kampioenschap (BBK) gewonnen. Zondag 30 december won Sleumer de finalepoule van het kampioenschap dat bijna de gehele maand december in de grote zaal van Hotel – Café – Restaurant (HCR) In de Groene Jager op vier biljarts plaatsvond. Saillant detail is dat Hans Sleumer ook de eerste editie van het kampioenschap in 2007 won.

Door Jan Hendriksen

In Barchem stabiliseert de deelname voor het kampioenschap zich al vele jaren. De elf voorgaande edities telden namelijk evenals de twaalfde editie 84 deelnemers die in de beginfase van het toernooi onderverdeeld waren in twaalf poules van elk zeven deelnemers. Het kampioenschap van 2018 telde eind vorig jaar in tegenstelling tot voorgaande jaren geen speciale vrouwen- en jeugdklasse. Daarvoor was de belangstelling te gering. Voor de halve finales plaatsten zich uiteindelijk de dertig beste deelnemers die over zes poules van vijf deelnemers werden ingedeeld. De zes poulewinnaars Hans Jansen, Hans Sleumer, Henk Oplaat, Henk Huisken, Alwi Pompe en Michiel van der Goor (kampioen 2017) plaatsten zich voor de finalepoule.

De finalisten deden in een onderlinge competitie weinig voor elkaar onder en zorgden voor een zinderende finalemiddag. Uiteindelijk was het Hans Sleumer die tot kampioen werd uitgeroepen en de daarbij behorende De Johan Klanderman wisselbokaal in ontvangst mocht nemen. Sleumer won tevens de clubkampioenschappen van biljartvereniging De Groene Jager. Tweede werd Alwi Pompe, derde Michiel van der Goor, vierde Hank Huisken, vijfde Henk Oplaat en zesde Hans Jansen.

De organisatoren Ron Buurman, Alex Welbergen, Dinand Luesink, Herbert Warnshuis en Gerrit Nijkamp kunnen terug kijken op wederom een zeer geslaagde editie van het BBK en maakt zich alweer op voor een evenzo succesvol BBK in 2019.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant