Afbeelding
Foto: Trudy

Opening van cultureel 2019 in De Weemhof

Algemeen

BORCULO - Op zondag 13 januari vanaf 15.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe culturele jaar in de Weemhof in Borculo. Op muzikaal gebied start het jaar met een pianoconcert van Anne Brackman. Zij zal muziek ten gehore brengen die geïnspireerd is door de kunstwerken van Liesbeth Piena, die exposeert in De Weemhof. .

Anne Brackman (1995) begon op haar derde jaar met muziek en speelt al vanaf haar zesde jaar piano.Op het Conservatorium van Amsterdam studeerde zij piano bij Frank van de Laar. Haar bachelor behaalde zij in 2017. In Wenen studeerde zij piano bij Prof. Christopher Hinterhuber aan de UniversitätfürMusikundDarstellende Kunst Wien. Anne treedt op als fluitist en pianist. Als een vast viool-piano duo treedt zij geregeld op met violist Shin Sihan. Samen met violist Tim Brackman en cellist Kalle de Bie vormt zij het Brackman Trio. In 2019 zal het Brackman Trio Festival plaatsvinden in Eibergen.

Liesbeth Piena, die afgelopen zomer afstudeerde bij AKI ArtEZ Fine Art (Painting) in Enschede, maakt grote, krachtige schilderijen die de vormen uit het dagelijks leven losjes en op een speelse manier abstraheren. De vlakverdeling, de lijnvoering, het kleurgebruik en de vormtaal spreken meteen tot de verbeelding. De passie voor het tekenen en schilderen spat van de doeken af. Liesbeth Piena exposeert in de Weemhof te Borculo van 13 januari tot en met 10 maart.

De inloop is vanaf 15.00 uur, om 16.00 uur is de opening van de expositie en van 15.15 tot 16.00 uur is de recital van Anne Brackman. De toegang is gratis maar een gulle vrije gift is van harte welkom.

De expositie is geopend op woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.


weemhofborculo.nl

Anne Brackman. Foto: Kimberley Zondag

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant