Van links naar rechts Hans Kox, kampioen Gerrit ten Arve, en Frits Wissink. Foto: PR
Van links naar rechts Hans Kox, kampioen Gerrit ten Arve, en Frits Wissink. Foto: PR

Gerrit ten Arve biljartkampioen van Ruurlo

RUURLO – Gerrit ten Arve uit Zieuwent is de nieuwe biljartkampioen 2018 van Ruurlo. De oud-inwoner van Ruurlo won zaterdagmiddag 22 december in zaal De Tapperij de zesde editie van het kampioenschap dat vanaf maandag 26 november in de grote zaal van De Tapperij op vier biljarts werd gespeeld.

Door Jan Hendriksen en Frits Berendsen

Het kampioenschap ging van start met 56 deelnemers die in acht poules van zeven spelers waren verdeeld en in een halve competitie tegen elkaar speelden. De beste drie spelers per poule en de beste zes nummers vier plaatsten zich voor de tussenronde die in week vijftig werd gespeeld. In deze tussenronde werden de spelers ingedeeld in zes poules van elk vijf spelers die wederom een halve competitie speelden. De beste twee spelers uit deze poules aangevuld met de beste vier nummers drie plaatsten zich voor de finaleweek die in week 51 op maandag-, dinsdag-, donderdagavond en zaterdag in twee poules van elk acht spelers werd gespeeld. Op de avonden werden er door alle spelers twee wedstrijden gespeeld en de laatste poulewedstrijden werden op zaterdag 22 december tijdens de finaledag gespeeld. En dat leverde een zeer spannende laatste speelronde op. In poule A eindigden namelijk drie spelers op de vierde plaats met allemaal zestig punten: te weten Andries Holtslag, Willie Eekelder en Hans Kox. Op basis van het hoogste percentage werd Hans Kox vierde en plaatste hij zich samen met Remco Florijn, Jos Rouwhorst en Frits Wissink voor de kruisfinales. In poule B plaatsten zich Wim Arentsen, Herman Florijn, Frits Bats en Gerrit ten Arve zich voor de kruisfinales. Hierna gingen de finalisten samen met de organisatie genieten van een heerlijk stamppotbuffet aangeboden door De Tapperij.

Halve finales
Hierna werd het kampioenschap voortgezet met de halve finales zowel voor de winnaars als de verliezers van de kwartfinales. Bij de winnaars kwamen de volgende halve finales uit de bus: Gerrit ten Arve moest het opnemen tegen Jos Rouwhorst. Al snel bleek dat Jos Rouwhorst de score van Gerrit niet kon bijhouden. De eindstand werd 10 – 6. Ten Arve plaatste zich als eerste voor de finale. In de tweede halve finale speelde de winnaar van vorig jaar Frits Wissink tegen Hans Kox. Het leek een zeer eenzijdige wedstrijd te worden tot dat Hans Kox tegen tet einde wat fouten ging maken en Frits Wissink met enkele hoge series nog dichtbij kwam. Maar na 34 beurten werd Hans Kox toch de winnaar. Hierna werden op alle vier biljarttafels de finalewedstrijden gespeeld. In de finale partij tussen Gerrit ten Arve en Hans Kox werd duidelijk dat Hans Kox veel had moeten geven in zijn halve finalepartij. Hij kwam in de finale dan ook niet in de buurt van Gerrit ten Arve die de wedstrijd overtuigend met 10 – 5 won. In de strijd om de derde en vierde plaats won Frits Wissink van Jos Rouwhorst.

Bedankje
Na afloop was de prijsuitreiking in zijn slotwoord memoreerde organisator Frits Berendsen dat het aantal deelnemers in vergelijking met vorig seizoen fors was gedaald. Hij vroeg zich af of dit alleen met de vergrijzing te maken had of dat hiervoor andere redenen waren. Tevens bedankte Berendsen de sponsoren die het elk jaar weer mogelijk maken een dergelijk toernooi te organiseren: in het bijzonder De Tapperij voor het beschikbaar stellen van de zaal en de sponsoring van de biljarts, de hapjes bij de wedstrijden en het stamppotbuffet voor de finalisten. Ook bedankte hij Bennie Spekschoor die jaarlijks de verloting tijdens het toernooi organiseert. Als dank voor het vele werk in de afgelopen jaren kreeg hij een dinerbon en een bos bloemen. Tot slot bedankte Berendsen alle deelnemers en sprak hij de wens uit dat ze eind dit jaar weer van de partij zullen zijn voor het kampioenschap van 2019 en dat de deelname weer iets zal groeien.

Eindstand
Eindstand Biljartkampioenschap Ruurlo 2018: 1. Gerrit ten Arve; 2. Hans Kox; 3. Frits Wissink; 4. Jos Rouwhorst;. 5 Herman Florijn; 6. Frits Bats; 7. Remco Florijn; 8. Wim Arentsen.

Meer berichten