Koorscholing: niet alleen goed voor beginnende zangers, maar ook voor ervaren koorleden. Foto: PR
Koorscholing: niet alleen goed voor beginnende zangers, maar ook voor ervaren koorleden. Foto: PR

Borculo's Mannenkoor start met een cursus stemvorming

Algemeen

BORCULO - Het Borculo's Mannenkoor houdt begin 2019 een cursus stemvorming voor mannen in Berkelland. Deze is goed voor de beginnende zanger, maar ook voor wat meer ervaren zangers is dit zinvol. Gedurende een aantal 'lessen' neemt Carina Numan de deelnemers mee in de wereld van muziek en zang. Zij leert men hoe de stem (beter) kan gebruiken, hoe gezamenlijk muziek te maken en elkaar aan te vullen en versterken in samenzang. Het is een unieke kans om te starten met zingen als hobby. Mannen kunnen zo op een laagdrempelig wijze, zonder kosten, samen met het BMK kennismaken met het zingen in een koor.

Er zijn in totaal zes bijeenkomsten op achtereenvolgende donderdagen, waarvan er uiteindelijk drie bezocht worden. De eerste bijeenkomst is op donderdag 10 januari, waarin de gehele groep aanwezig is. Iedereen ontvangt dezelfde informatie en er worden algemene, stem-onafhankelijke oefeningen gedaan. Vervolgens volgen er vier bijeenkomsten per stemgroep (van hoog naar laag): 1e tenoren, 2e tenoren, baritons en ten slotte de bassen. De laatste keer is weer een gezamenlijke afsluitende 'les' op 14 februari. Op de eerste bijeenkomst krijgen deelnemers te horen bij welke stemgroep ze het beste passen.

Zoals gezegd, de deelname is gratis. De eerste en laatste bijeenkomst duren 1 uur en beginnen om 19.30 uur. De vier bijeenkomsten per stemgroep beginnen ook om 19.30 uur en duren 3 kwartier. Naderhand kan men met het BMK meezingen om te zien hoe het bevalt. De eerste twee maanden is dat geheel zonder enige verplichting, waarna men bepaalt of men eventueel lid gaat worden van het koor.
De bijeenkomsten vinden plaats in zaal Peters, Steenstraat 7 te Borculo.

Het Borculo's Mannenkoor is een veelzijdig koor met over het algemeen een breed repertoire aan liederen. Ieder jaar geven we diverse concerten in Nederland, maar ook in de diverse landen van Europa. Zingen verbroedert zowel bij ons als elders tijdens concerten en concoursen. Het afgelopen jaar heeft het Borculo's Mannenkoor aan een concours meegedaan waarbij de prestatie van het koor als zeer goed werd beoordeeld.
Zingen doe je vanuit het hart en niet altijd technisch van papier. Notenkennis is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. De dirigent Christo Guenov schoolt geleidelijk aan iedereen bij over de betekenis van de noten en andere tekens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant