Tornax maakt goede beurt in Westervoort

Algemeen

RUURLO - De mannen en vrouwen van de Ruurlose volleybalvereniging Tornax hebben een uitstekende indruk achtergelaten in Westervoort, waar zij beiden een uitwedstrijd moesten spelen. De mannen pakten knap een punt tegen koploper LIVO, en de dames gingen zelfs met de volle buit van vijf punten naar huis.

Het eerste mannenteam van Tornax trad zaterdag aan zonder de geblesseerde spelverdeler Bas Brokking. Bij de start van de wedstrijd bleek al direct dat LIVO een getalenteerde ploeg heeft. Met veel service- en aanvalsdruk maakte de ploeg het spel. Het toonde aan dat LIVO niet voor niets bovenaan staat. Ondanks dat draaide Tornax leuk mee. Nadat LIVO met 2-0 was voorgekomen wisten de heren het spel om te draaien en een grote voorsprong te realiseren. Tussendoor liet het thuispubliek van LIVO erg onsportief gedrag zien. Tornax trok zich daar echter niets van aan en pakte de derde set. Hierna daarna was de koek op. Met een zesde plaats en 24 punten kan Tornax zeer tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. Woensdag 16 januari spelen de mannen van Tornax in sporthal 't Rikkenhage thuis tegen LIVO 3.

Dames
Vol goede moed vertrok ook Dames 1 zaterdag naar Westervoort om de laatste wedstrijd van 2018 te spelen. De eerste set begon Tornax met veel opslagfouten waardoor er veel punten weggeven werden. Dit zorgde ervoor dat de Ruurlose dames op achterstand kwamen. Tornax wist het tij te keren en won uiteindelijk moeizaam de eerste set met 18-25. De tweede set was een kopie van de eerste set. Wederom werd een achterstand omgebogen naar een winst: 21-25. De derde set wilde Tornax beter beginnen, maar ook nu ging het moeizaam. Lange tijd keken de dames tegen een achterstand aan. Na een goede schop onder de kont van Roel Lebbink (trainer/coach) liepen de dames harder en werd een 18-13 achterstand omgebogen naar 20-25 winst.
Tornax wilde graag met vijf punten naar huis en nu begonnen de dames in tegenstelling tot de voorgaande drie sets goed. Door goede en moeilijke opslagen stond er op een gegeven moment een 4-13 tussenstand op het scorebord. Uiteindelijk werd de set met een flink verschil gewonnen: 7-25. De dames waren blij met de vijf punten maar nog niet tevreden over het vertoonde spel.