Foto:

FORA maakt zes Ruurlose verenigingen en stichtingen blij

RUURLO - Zes Ruurlose verenigingen en belangenorganisaties zijn verrast met een donatie van FORA, de stichting Financiële Ondersteuning Ruurlose Activiteiten. Zij waren uitgekozen uit degenen die een aanvraag hadden gedaan ter ondersteuning van een activiteit.

De gelukkigen waren dit jaar Buurtvereniging Wilhelminalaan voor het opknappen en onderhouden van de speeltuin (250 euro) , handbalvereniging Blauw Wit voor een scholentoernooi (250 euro), Woonzorgcentrum Sensire De Bundeling voor het bekostigen van een dagje kerstmarkt voor de bewoners (250 euro), Stichting Dorpshuis Ruurlo voor een kerstdiner voor alleenstaanden (500 euro), Stichting Vrijwilligers Natuuronderhoud Ruurlo voor de aanschaf van een bosmaaier voor onderhoud van wandelpaden en bijzondere natuur (850 euro) en de Achterhookse Folkloredansers voor activiteiten komend jaar wanneer men de veertigste editie van de braderie organiseert (1000 euro).
Stichting Financiële Ondersteuning Ruurlose Activiteiten is ontstaan uit de opheffing van de voormalige Huurders Vereniging Ruurlo (HVR). De gelden die daaruit overbleven zijn meegegaan naar de stichting FORA en elk jaar worden er projecten uitgekozen voor ondersteuning. In 2015 werden de eerste donaties gedaan. Elk jaar kunnen verenigingen en belangenorganisaties bij FORA een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning . Deze worden vervolgens getoetst of ze aan de criteria voldoen. De bedoeling is dit nog twee jaar te doen want dan zal de bodem van de financiële pot wel in zicht zijn.
Eind 2019 is het moment voor de volgende donaties. Aanvragen daarvoor kunnen nu al worden ingediend via het e-mailadres
stichtingfora@gmail.com.

Meer berichten