De deelnemers bij de start van de vorige editie. Foto: Ruud Grooters
De deelnemers bij de start van de vorige editie. Foto: Ruud Grooters

Haarlo-op Nieuwjaarsloop

Algemeen

HAARLO - Op zaterdag 5 januari staat de Haarlo-op Nieuwjaarsloop van Sp Haarlo weer op de agenda. Voor het eerst gaat de jeugd ook deelnemen met een eigen afstand. Zo wil men groeien naar een mooi loopevenement waar iedereen aan mee kan doen, jong en oud.

De jeugd van 6 tot en met 8 jaar kan zich inschrijven voor de 1 km-loop bij de kantine vanaf 12 uur, de start zal om 12:30 uur zijn en is naast de sportvelden van Sp Haarlo. Daar is ook de finish waar een mooie medaille op de deelnemers wacht. De jeugdleden van Sp Haarlo kunnen gratis deelnemen, niet-leden zijn ook welkom maar voor hen kost deelname twee euro. De jeugd vanaf 8 jaar loopt de 4 km en zij starten tegelijk met de volwassenen. De route van 4 km is grotendeels verhard en loopt deels langs de Berkel om te finishen op het sportpark. Ook de route van 8 km is deels verhard en heeft deels bospaden. Op deze afstand komt men door het mooie Wolinkbos. De route van 14,3 km heeft alles in zich, fietspaden, zandpaden, bospaadjes, langs houtwallen en kanaaltjes. Inschrijving voor de volwassenen is van 11:45 tot 12:45 uur en de start is om 13 uur. Leden van Sp Haarlo betalen 2,50 euro en niet-leden vijf euro. Zit de wedstrijd er op dan is er voor iedere deelnemer nabij de finish fruit en energydrank aanwezig. Tevens bij inlevering van het startnummer krijgt iedere deelnemer een muntje dat te besteden is in de kantine van Sp Haarlo.

Aansluitend is traditiegetrouw de Nieuwjaarsreceptie van Sp Haarlo. Tijdens de receptie zal worden terug gekeken op het afgelopen jaar en zal er geproost worden op het nieuwe jaar. Alle leden, sponsoren en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant