Tabletcursussen in Bibliotheek Ruurlo

RUURLO - Iedereen die onlangs een tablet heeft gekocht of gekregen, en het toch moeilijker vindt dan men dacht om ermee te werken, is welkom bij de Klik-en-Tikcursus in de bibliotheek in Ruurlo. Op woensdag 16 januari (iPad) en maandag 4 februari (Android) start er in de Bibliotheek Ruurlo een nieuwe ronde van de cursus: Klik & Tik 'De Tablet'. Klik & Tik is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de tablet. Er wordt zowel voor iPad als voor Androidtablets een cursus gegeven. Voor leden van de Bibliotheek is deze cursus gratis.

Deze cursus helpt om dingen te doen op de eigen tablet. Omdat er verschillende tablets zijn, zijn er ook twee programma's te volgen: één voor de iPad, de ander voor Androidtablets.
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, toetsenbord gebruiken; naar internet gaan, websites zoeken en informatie zoeken op websites; informatie zoeken op internet; e-mails versturen en ontvangen; foto's en filmpjes maken en bekijken; verbinding maken met wifi en veilig werken op de tablet.

Twee verschillende cursussen
Iedereen met een iPad (herkenbaar aan het logo met het appeltje op de achterkant) kan vanaf woensdagochtend 16 januari (10.00-11.00 uur) terecht in de Bibliotheek Ruurlo. Wie een Androidtablet heeft, kan voor de cursus terecht vanaf maandagochtend 4 februari 2019 (9.30-10.30 uur).

Opgave
Wie wil deelnemen aan één van deze cursussen en in het bezit is van een iPad of Androidtablet, die niet ouder is dan vier tot vijf jaar, kan zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Ook is het mogelijk om via www.oostachterhoek.nl een aanmelding te plaatsen. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (53 euro per jaar) of door het betalen van het cursusgeld (60 euro).

Meer berichten