De jubileumcommissie van Sportclub Neede is er klaar voor!. Foto: PR
De jubileumcommissie van Sportclub Neede is er klaar voor!. Foto: PR (Foto: )

Honderd jaar Sportclub Neede betekent een heel jaar feest

NEEDE - De Sportclub Neede bestaat volgend jaar honderd jaar en dat wordt uiteraard groots gevierd. Het officiële jubileumweekend is van 18 tot en met 21 april, maar de festiviteiten beginnen al vanaf 1 januari 2019 met het Nieuwjaarsgala. Daarna is de bedoeling dat er gedurende het jaar iedere maand één of meerdere activiteiten plaatsvinden. Begin volgend jaar hangt er een groot spandoek bij de sportclub. Daarop zullen alle festiviteiten vermeld staan.

Door Rob Weeber

De jubileumcommissie komt natuurlijk uit eigen gelederen en is al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen, inclusief de acties om geld te genereren voor het gehele programma. De commissie bestaat uit twaalf mensen, maar wordt geassisteerd door nog eens vijftig leden, van jong tot oud. Zij heeft als eerste activiteit het Nieuwjaarsgala bedacht, compleet met galakleding als dresscode. Op 1 januari 20.00 uur vind de aftrap van het jubileumjaar plaats. De voorverkoop is inmiddels gestart, kaarten van tien euro per stuk (inclusief twee consumptiemunten) worden bij Tabakorie Rona en Albert Heijn Neede verkocht. "We willen iedere maand feestvieren volgend jaar en niet alleen tijdens het officiële jubileumweekend", legt Jeroen Kettering (algeheel coördinator jubileumcommissie) uit. Hij zit samen met Joyce de Vries (namens de jeugdafdeling) en Henk Oonk (namens de senioren ) aan tafel. "Het is de eerste keer dat we zo'n gala met dresscode organiseren, maar het leek ons wel een gepaste opening. De sporthal in Neede wordt helemaal versierd in de kleuren zwart, wit en goud. We verwachten zo'n 400 a 500 (oud-)leden. Voor de muziek hebben we de band Jackfire ingehuurd. Het officiële feest wordt gevierd van 18 tot en met 21 april. Op donderdag 18 april is de receptie waarbij ook de relaties van buitenaf worden uitgenodigd, zoals de KNVB en de collega-voetbalclubs. Op die avond wordt ook het jubileumboek gepresenteerd. De vrijdag is er een feestavond voor alle leden met een grote tent op het veld. Zaterdag zijn er jeugdactiviteiten en zondag is er een groot G-toernooi. Het wordt vier dagen lang feest. Een ander spektakel moet de komst van twee profclubs worden die tegen onze eerste elftallen (heren en dames) gaan voetballen. Gezien hun programma wordt dat waarschijnlijk juli. Hopelijk krijgen we onze eerste keus, maar de onderhandelingen lopen nog."

'We roepen hierbij op tot het bedenken van een slogan'

In mei bijvoorbeeld treedt de Needse band De ZoZo Mannen op, aan het einde van een groots opgezette veteranendag. Zo wordt er voor iedere leeftijdsgroep wel wat georganiseerd. Maar er vinden ook bijzondere acties plaats die clubbreed zijn. In navolging van de succesvolle actie in 2009 kunnen er weer voetbalplaatjes via Albert Heijn gespaard worden. De start zal richting 18 april zijn. Verder is de vereniging in gesprek met enkele kunstenaars over een monument voor een nieuw aan te leggen gedenkplek. De behoefte voor een gedenkwaardige, permanent bereikbare plek binnen de vereniging is groot. Het monument zal tijdens het officiële weekend worden onthuld. Ook is er een speciaal jubileumshirt ontworpen met het nieuwe logo van de club. Dat logo krijgt onder meer het oude gemeentewapen van Neede, zij het in zwart-wit. De jubileumcommissie wil hierbij graag een oproep doen aan iedereen voor het bedenken van een slogan erbij.
Fototekst: De jubileumcommissie van de Sportclub Neede voor het 100-jarig bestaan.

Meer berichten