Afbeelding

Midwinterwandeling Geesteren

Algemeen

GEESTEREN - De mystieke klanken van de midwinterhoorn klinken op zijn mooist wanneer men in deze tijd van Advent en Kerst in alle rust, bij voorkeur bij lichtvriezend weer, in het Achterhoekse landschap verblijft. Als dan op enige afstand onverwachts de klagende tonen van de midwinterhoorn de stilte verdrijven, weet de echte Achterhoeker dat in weer het licht wordt aangekondigd. Het gevoel bij dit licht is voor de mensen verschillend: voor de één de aankondiging van de geboorte van het Kerstkind, voor de ander ook de tijd van de zonnewende.

De Midwinterhoornblaozers Geesteren laten iedereen graag kennismaken met dit gebruik. Dit doen ze door, voor de zeventiende keer, op Tweede Kerstdag een wandeltocht te houden langs een aantal blaaspunten rond het dorp Geesteren. Startpunt is de Staove op het Kerkplein in Geesteren, van waaruit men langs (kerke)paden en (zand)wegen over de uitgestippelde wandelroute van circa negen km wordt geleid.
Het eindpunt is in het voormalige armenhuus / diaconiehuis, tegenwoordig verenigingsgebouw de Staove, aan het Kerkplein midden in Geesteren. Daar kan iedereen even bijpraten onder het genot van een glühwein of warme appelsap.
Onderweg zijn er twee pauzeplaatsen, korenmolen de Ster (een achtkante stellingmolen) en theehuis de Busker (hier is ook een demonstratie van het maken van de midwinterhoorn), waar men snert en/of poffertjes aangeboden krijgt. Beide locaties zijn te bezichtigen. Op de blaaspunten kan iedereen die dat wil, zelf eens proberen te blazen. Starten met de wandeling op tweede kerstdag kan tussen 12.30 en 13.30 uur. Deelnamekosten vijf euro per persoon, en dat is inclusief snert, poffertjes en glühwein. Voor kinderen kost deelname twee euro.


midwinterhoornblazers-geesteren.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant