Foto:

RGV Ruurlo derde bij NK Trampoline

Twaalf acro-medailles voor Ruurlose vereniging

RUURLO - RGV Ruurlo heeft afgelopen weekend weer uitstekend gepresteerd bij wedstrijden op verschillende plaatsen in het land. In Alkmaar werden op zaterdag 8 december de Nederlands Kampioenschappen voor Clubteams gehouden. Drie Ruurlose teams hadden zich hiervoor gekwalificeerd via verscheidene plaatsingswedstrijden. Uiteindelijk was er, na twee voorrondes en een finale een mooie bronzen medaille en beker voor RGV 3-3. Een dag later, op 9 december stonden in Varsseveld de dertien acroteams op de wedstrijdvloer om hun wedstrijdoefeningen voor het nieuwe seizoen te laten zien aan de jury. De meiden lieten zien op de goede weg te zijn en de twaalf medailles (zes goud, vijf zilver, één brons) en één vierde plaats beloven heel wat voor het komende seizoen.

In het trampolinespringen wordt dit seizoen volgens een nieuwe manier gewerkt. In totaal plaatsten dertig teams in de derde divisie zich voor het NK. De teams werden verdeeld over twee poules. Het werd een spannende voorronde, want per poule konden slechts drie teams zich kwalificeren voor de finale.
RGV 3-3 (Nila Meulman, Lonneke Heijink, Lotte de Vrught en Marlein Kapers) en RGV 3-4 (Mees te Veldhuis, Alysia Buitenhuis, Zsa-Zsa van der Vlucht en Liz Mombarg) mochten meteen in het eerste blok beginnen. Bij beide teams werden de verplichte- en keuze oefeningen netjes uitgesprongen RGV 3-3 stond na hun blok eerste en RGV 3-4 tweede. Vervolgens mocht RGV 2-1 (Pien Meulenveld, Harris Pondes, Linn te Veldhuis en Wout Krabbenborg) in het tweede blok beginnen. Helaas kon Wout niet deelnemen aan deze wedstrijd, vanwege een blessure. Dat betekende dat alle drie de scores van de andere teamleden zouden tellen en Pien, Harris & Linn geen misser mochten maken. Na de verplichte oefening stond dit drietal zeer netjes op een tweede plaats, maar helaas sprong Harris tijdens zijn keuze-oefening bij de vijfde sprong op de mat. Pien en Linn lieten nog wel een mooie keuze-oefening zien, maar ze eindigden op een zesde plaats, niet genoeg voor de finale.
Na het laatste blok was het duidelijk dat team RGV 3-4 in totaal op een zeer mooie twaalfde plaats is geëindigd, maar team RGV 3-3 was als eerste van poule A door naar de finale. In de finale wordt gesprongen met drie spring(st)ers in plaats van met vier dus fouten mogen er niet gemaakt worden. Lonneke mocht als eerste. Zij sprong een nette stabiele oefening, die werd beloond met mooie cijfers. Daarna sprong ook Lotte een mooie keuze-oefening en ook zij kreeg goede cijfers. Een tweede plaats in de tussenstand met nog één springer te gaan. Marlein was de laatste. Zij slaagde erin ondanks de druk een hele goede oefening te springen en na de laatste spring(st)ers was het duidelijk dat de dames een mooie bronzen medaille hadden gewonnen! Een geweldige prestatie in zo'n groot deelnemersveld!

Acrogym
De acro-wedstrijd in Varsseveld begon met de twee E-Instap teams (Yun-Ya Veerman & Norah Lusink en Lianne Weenk & Lieke Harkink) en alle dames lieten een heel mooie oefening zien. Voor Lianne en Lieke was er een mooie zilveren medaille en Yun-Ya en Norah veroverden zelfs het goud.
Vervolgens waren de E-Jeugd teams aan de beurt. Bij de damesparen stonden er twee teams van RGV Ruurlo op de wedstrijdvloer. Als eerste mochten Janne Bleumink en Gwen Koers hun oefening laten zien. De dames hadden er zin in en hun schitterende oefening was goed voor brons. Het tweede damespaar bestond uit Manou Wystrach en Alien van Druten, die met een superscore zelfs goud veroverden. Bij de damesgroepen was er ook een team van RGV Ruurlo. Isa Kamperman, Floor Bosboom en Eva Wystrach toonden een mooie oefening. Ondanks wat verbeterpuntjes bleven zij toch de concurrentie voor en mochten ze eveneens het goud in ontvangst nemen.
Vervolgens was het de beurt aan Daphne Straver, Ise Bongers en Hiske Kamperman (Damesgroep E-Junior). Daphne en Hiske waren vorig jaar nog een duo, maar nu stonden ze met Ise op de wedstrijdvloer. Met een mooie oefening en een zilveren medaille kunnen de dames goed aan het seizoen beginnen.
Ook in de D-Jeugd deden drie teams van RGV Ruurlo mee. Iris te Kiefte en Yara Lindenschoten (Damespaar D-Jeugd) mochten als eerste hun oefening laten zien. De dames waren vorig jaar nog een E-team en hebben dit jaar nieuwe en moeilijkere elementen in hun oefening. Ze eindigden zeer verdiend op een mooie eerste plaats. De andere twee teams in het D-Niveau waren de Damesgroepen D-Jeugd. Als eerste stonden Britt Wentink, Juliët Engelberts en Larissa Buitenhuis op de vloer. Helaas ging de oefening niet helemaal zoals hij zou moeten, maar de choreografie liep als een trein en met een mooie tweede plaats kunnen ze vooruitkijken naar de plaatsingswedstrijden. De oefening van Yulia van Loon, Mirte Kreunen en Alysia Buitenhuis kende ook hier en daar schoonheidsfoutjes, maar met een gouden medaille zijn de dames op de goede weg.
In de laatste blokken kwamen de D-Senior & C-teams op de vloer. Evelien Besseling, Nicole Klinkhamer en Laura Olthof waren voor het eerst samen een team en lieten een mooie oefening zien. Een grote stap voor Laura om van E-Jeugd Niveau vorig jaar naar het D-Senior voor dit seizoen te gaan, maar ze deed het goed. Met een vierde plaats kunnen de dames zeer trots op zichzelf zijn. Bij de C-Senioren stonden Esmée Wolters, Inge Stapelbroek en Kyra Ruesink op de vloer. De dames hadden twee nieuwe oefeningen. Dit was hier en daar nog te zien, maar hun tweede plaats is wel een goede start van het nieuwe seizoen.
De laatste twee teams waren de Damesgroepen C-Junior. Nine Kok, Ji-Lin Veerman en Marit Olthof lieten twee mooie oefeningen zien, waarbij vooral door de jury de vooruitgang in artisticiteit werd gezien. De dames eindigden op de tweede plaats. Het laatste team bestond uit Floor Hesselink, Frederique Scholten en Tara Buitenhuis. Vooral hun balansoefening sprak de jury erg aan en dat was te zien aan de cijfers. Dit team behaalde een mooie eerste plaats.

Meer berichten