Klootschieters 't Broek slechts vijfde

RUURLO - Na de regenachtige zesde competitiewedstrijd staat het eerste klootschietteam van Zwolle nog steeds op de eerste plaats in de eerste klasse van de Achterhoekse Klootschieters Federatie. Het Lochemse Klein Dochteren wist wel iets dichterbij te komen want zij waren duidelijk de beste op het thuisparcours in Lochem. Respelhoek uit Geesteren liep verder uit op 't Broek uit Ruurlo en staat nog steviger op de derde plaats.

Klein Dochteren wist afgelopen weekeinde op eigen terrein met 51 schoten het verschil met Zwolle te verkleinen tot negen schoten. De 53 schoten van Zwolle was zeker niet onverdienstelijk maar te veel om achtervolger Klein Dochteren op grotere achterstand te zetten. Achter de koplopers deed Respelhoek goede zaken met een score van 53 schoten. Zij kwamen maar een meter te kort op Zwolle om zelfs derde te worden. 't Broek kreeg een kleine tik op de vingers door met 57 schoten op een vijfde plaats te eindigen. Zwolle 3 kwam met 55 schoten en een vierde plaats weer iets dichter bij de mannen uit Ruurlo. Eibergen dat zesde staat, zag Zwolle 2 iets verder weglopen door zelf met 58 schoten op een zevende plaats te eindigen. Onderlingen uit Haarlo deed het niet onverdienstelijk en bezette met 57 schoten de zesde plaats. Een plaats beter dan in het tussenklassement. Het door blessures geplaagde 't Broek 2 wist het team van Respelhoek 2 op meters voor te blijven en bezette de negende plaats. Eenzelfde klassering als in het tussenklassement. Hetzelfde kan gezegd worden van Respelhoek 2 dat tiende staat.
In de tweede klasse waren er geen verrassingen. Onderlingen 2 en het Barchemse Heksenkring maken het elkaar lastig in de strijd om de tweede plaats. Beide teams kwamen met zestig schoten binnen en het verschil was wederom enkele meters. De strijd om de eerste plaats is al gestreden halverwege de competitie. Zwolle 3 staat een straatlengte voor en sloot ook de wedstrijd van afgelopen weekend met 57 schoten winnend af. Dijkhoek uit Borculo kwam in de tweede klasse binnen met 64 schoten en een zevende plaats. Een plaatsje beter dan in het tussenklassement. Volgend weekeinde kan dit team gebruik maken van het thuisvoordeel.

Meer berichten