Een eerste plek voor Lola Jimenez Rosco. Foto: PR
Een eerste plek voor Lola Jimenez Rosco. Foto: PR (Foto: )

Drie keer eremetaal voor RGV

RUURLO - Drie podiumplaatsen voor RGV Ruurlo: het resultaat van de eerste van de drie competitiewedstrijden in de 4de divisie turnen. In Topturncentrum de Sazahal te Doetinchem werden goud, zilver en brons uit het vuur gesleept..

Ruurlo werd op zaterdag 8 december vertegenwoordigd door vijftien meisjes in diverse leeftijdsklassen. Naast de junioren streden ook de jongste meisjes mee. Voor hen was het extra spannend omdat het hun eerste kennismaking met de 4de divisie was. Toch brachten ze het er goed van af. Lola Jimenez Rosco wist zelfs met goud naar huis te gaan door op alle vier de toestellen bij de beste drie te turnen. Ook Anouk Hiddink deed het, ondanks twee foutjes op balk en sprong, netjes. Zij eindigde op een keurige zevende plek. In dezelfde baan zaten ook de pupillen 1. Hier was een verdiende vijfde plek voor Emma Timmerman en een elfde voor Kealyn Regelink, die voor het eerst meedeed in de 4e divisie.
In de andere baan was er eremetaal voor Maureen Ketelaar. Haar eerste deelname bij de junioren was meteen goed voor beste oefening op balk en vloer turnen. Hierdoor wist ze dertig meisjes achter zich te laten, goed voor de tweede plek. Maureen moest de eerste plek op vloer wel delen met Elise Labohm die uiteindelijk als achtste eindigde. Sanne Boekelder, Neele Ketting en Julia Stegeman eindigden in de middenmoot.
In de tweede wedstrijd zaten vier niveaus. Bij de pupillen 2 was het Pien te Vaanholt die met een tweede plaats op balk en een zesde op de vloer uiteindelijk op een achtste plaats eindigde. Maeve Timmerman kwam bij de jeugd 1 net 0,2 punt te kort voor het podium. Ze eindigde als vierde.
Ook bij de jeugd 1 werd er een podiumplek gescoord: Mare Leuverink eindigde op de derde plaats, met maar 0,2 punt voorsprong op Femke Meulenveld (vierde). Lieke Esselink werd zesde en Isa Freriks achtste.
De volgende wedstrijd in de 4de divisie is in februari.

Meer berichten