Een vurige animatie met allerlei attributen op de Vuurkar is zondag te zien tijdens de Reurlse Winterdag. Foto: PR
Een vurige animatie met allerlei attributen op de Vuurkar is zondag te zien tijdens de Reurlse Winterdag. Foto: PR (Foto: )

Volop activiteiten en vertier tijdens Reurlse Winterdag

RUURLO – Straattheater, muziek, kinderactiviteiten, een levende kerststal, een hobbybeurs en lekkernijen. Voor jong en oud is er zondag 16 december vanaf 12.00 tot 17.00 uur tijdens de Reurlse Winterdag volop vertier in het centrum van Ruurlo. Bijna alle winkels zijn geopend en er vinden diverse demonstraties en optredens plaats.

Door Jan Hendriksen

Er verlenen vijf straattheatergezelschappen medewerking aan de Reurlse Winterdag. En al die groepen hebben een ruime internationale ervaring: De Stijle Want, Tony Banks, Sonic Twins, Vuurkar en Springtime. De variatie is groot dit jaar. Hilarisch, ontroerend, origineel en vakkundig. Voor muzikaal vertier zorgen onder meer de gezelligheidskoren Schouder aan Schouder uit Ruurlo en Leedvermaak uit Eibergen. Het Kerkplein is tijdens de Reurlse Winterdag omgetoverd tot oldtimerlocatie met oude auto's, legervoertuigen en tractoren. Ruurlo kent een grote groep liefhebbers en bezitters van oldtimertractoren. Mike Jetten van Jetten Oldtimer Service uit Ruurlo is aanwezig met een groot aantal legervoertuigen.

Kinderen kunnen zich tijdens de Reurlse Winterdag gratis vermaken in en op enkele attracties zoals onder meer een spectaculaire mini booster, diverse springkussens in toepasselijke winter- en kerstsfeer, een rendier-simulator en er is een levende kerststal. Voor de kinderen is er ook een dieren-knuffelhoek. In zaal De Tapperij vindt een winterhobbybeurs plaats waaraan diverse hobbyisten uit Ruurlo en de regio deelnemen. Er zijn diverse stands waarin hobbyisten demonstraties geven. Het grootste SlotRace-centrum van Europa, Race Mania, is tijdens de Reurlse Winterdag te bewonderen in de grote zaal van Gastronomie De Luifel die daarvoor speciaal opent voor het publiek. De Adventbloazers laten zien hoe midwinterhoorns worden gemaakt. De Adventbloazers is een groep van enthousiaste midwinterhoornblazers tussen de 12 en 73 jaar, afkomstig uit Groenlo, Borculo en Ruurlo. Zij zijn de hele middag te vinden tussen de bezoekers van de Reurlse Winterdag. De Dorpskerk is geopend. Men kan in de kerk er terecht om een wens op te hangen in de kerstboom, voor een goed gesprek of om even op te warmen.

Lekkernijen
Bij Bloemen Groot Jebbink demonstreert schilderes Hilda Haselberg haar werkwijze. Ze wil de emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen naar de kijker. Mensen zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze schildert mensen zoals ze echt zijn. Op diverse locaties worden kraampjes ingericht waarin winterse lekkernijen te verkrijgen zijn, onder meer bij keurslager Kuenen en bakkerij Oude Wesselink. Plaatselijke autobedrijven zoals Ruesink en Teger presenteren de nieuwste automodellen in de Dorpsstraat. Tijdens de Reurlse Winterdag is een groot deel van de winkels geopend en verzorgen diverse ondernemers demonstraties in of buiten hun winkel.

Een vurige animatie met allerlei attributen op de Vuurkar.

Meer berichten