De winnaars van het schiettoernooi 2018 van Sportschietvereniging Wilhelmina. Foto: PR.
De winnaars van het schiettoernooi 2018 van Sportschietvereniging Wilhelmina. Foto: PR. (Foto: )

Maxima, 't Broek en De Poeltjes beste schutters

RUURLO - Het mannenteam van Maxima, het vrouwenteam van 't Broek en het gemengde team van De Poeltjes zijn de winnaars geworden van het schiettoernooi van Sportschietvereniging Wilhelmina 2018. Individueel waren Marjan Nieuwenhave (vrouwen), Luc Wessels (mannen) en Joppe Garritsen (jeugd) het beste.

Vorige week vond de prijsuitreiking plaats van het jaarlijkse toernooi voor bedrijven, families, buurten en vriendengroepen, dat van 6 tot en met 13 november in de schietkelder onder 't Schietkroontje plaatsvond. Dit jaar hadden zich 26 teams van vier personen aangemeld. Bij de vrouwen won in teamverband 't Broek 3 bestaande uit Marjan Nieuwenhave, Jenny Leuverink, Ina Eggink en Diny Schepers met 798 punten. In de gemengde klasse was De Poeltjes bestaande uit Gerrit Centen, Nicole Reusink, Bert Klein Poelhuis en Gerrit Klein Poelhuis met 881 punten de sterkste. Tweede werd Ruwi-1 (Bert Arentsen, Harmen Beskers, Ronald Arentsen en Annie Arentsen) met 851 punten en derde de Wildenborchseweg (Arjan Meulenveld, Betsie Bokstart, Aleida Meulenveld en Jan de Jong) met 827 punten. Bij de mannen won het team Maxima bestaande uit Marcel Borgonjen, Raymond Antink, Jan Bent en Jeroen Bent overtuigend met 1084 punten. Tweede werd Undercover (Bjorn Willemsen, Martin Scheffer, Jeroen Garritsen en Joppe Garritsen) met 981 punten en derde Kamphanen (Jeroen Holtslag, Arno Mennink, Wim Hulshof en Mark Berenpas) met 952 punten. Individueel behaalden Marjan Nieuwenhave (vrouwen 't Broek 3 240 punten), Luc Wessels mannen At Your Service 295 punten) en Joppe Garritsen (jeugd Undercover 224 punten) de hoogste scores.

Traditie
Traditiegetrouw kon men tijdens het toernooi ook op de kasteelkaart schieten of zijn of haar geluk beproeven op de 'worstbaan'. Naast de missers waren er dit jaar veel prijswinnaars die de worst eraf schoten en veelal meteen met het team nuttigden. Natuurlijk ontbrak ook dit jaar het worstmes met de snijplanken niet in 't Schietkroontje. Op het einde van de avond hadden alle teams wel een of meerdere prijzen (worsten) in de wacht gesleept. Ook de 'staande bingo' die weer volledig in het honderd liep behoorde tot het programma. Verschillende deelnemers hadden wel een andere mening hoe het nu eigenlijk gespeeld moest worden. Gelukkig waren er genoeg worsten om iedereen tevreden te stellen. Al met al was het weer een super gezellig schiettoernooi.

Meer berichten