Ruurloos succes bij NKB Championstour

RUURLO - Suzan Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo houdt de eer van de Achterhoekse klootschieters hoog. Met haar prestaties bij de eerste wedstrijddag van de NKB-Championstour, onderdeel straat, staat ze in het tussenklassement op een gedeelde eerste plaats, waarmee ze grote kans heeft haar plek in de kernploeg bij de meisjes te continueren. Bij de mannen staat Patrick Zieverink, eveneens van 't Broek, vierde. Ook deze plek geeft recht op deelname aan het internationale toernooi in het Hemelvaartweekend in Duitsland, ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de VSHB. Daaraan mogen de beste vier mannen, twee vrouwen, twee jongens en twee meisjes van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) meedoen.

De klootschiettoppers uit Nederland stonden zaterdagmorgen 1 december al vroeg klaar voor de eerste wedstrijddag in de Championstour. De locatie was de iets ruwe en bolle straat in het Twentse Beuningen. Tijdens twee omlopen van duizend meter werd bepaald wie de beste was en met de meeste punten op huis aan zou gaan. De eerste wedstrijddag liet wisselende resultaten zien voor de Achterhoekse klootschieters. Bij de mannen was een tweetal klootschieters uit de regio vertegenwoordigd: Michael Roerdink van KV Eibergen en Patrick Zieverink van 't Broek uit Ruurlo. Michael Roerdink begon de eerste omloop matig met een score van elf schoten en 33 meter. Hij eindigde als zeventiende. De tweede wedstrijd was nauwelijks beter en met tien schoten en vier meter werd hij vijftiende. Patrick Zieverink begon de eerste wedstrijd goed. Hij had pech dat zijn achtste schot net voor de finish bleef liggen. Met negen schoten en 76 meter eindigde hij op een prima vierde plaats. De tweede wedstrijd leek op de eerste omloop. Hij wist met acht schoten wederom net niet de finish te passeren. Met een onwaarschijnlijk laatste schot eindigde hij ditmaal met 9 schoten en 190 meter over de finish op de zesde plaats. Michael Roerdink staat zeventiende in het tussenklassement. Patrick Zieverink bezet een mooie vierde plaats.
Bij de vrouwen was Marleen Hoffmann van K.V. 't Broek (Ruurlo) geplaatst. Helaas heeft zij recent een ernstige blessure opgelopen en zal zij haar plek in de kernploeg niet kunnen verdedigen. Bij de jongens zijn er geen afgevaardigden namens de Achterhoekse Klootschieters Federatie. Suzan Zieverink van KV 't Broek was er wel om haar plek in de kernploeg bij de meisjes te verdedigen. Ze was niet in topvorm maar wist toch de eerste omloop bij de meisjes met twaalf schoten en 95 meter winnend af te sluiten. De zeventienjarige behaalde in de tweede wedstrijd met dertien schoten en 37 meter een derde plaats. In het tussenklassement staat ze gedeeld eerste.
De tweede wedstrijddag is op 15 december in Losser.

Meer berichten