Foto:

Rupo levend symbool voor Ruurlo

RUURLO - Inmiddels kent bijna iedereen hem wel; Rupo, de immer goedgemutste mascotte van Ruurlo. Op tal van evenementen in Ruurlo laat de van origine Reurpop-mascotte zich tegenwoordig wel even zien. Van het Karel Stegeman Toernooi van voetbalvereniging Ruurlo tot de braderie van de Achterhookse Folkloredansers en van de Reurlse Winterdag tot in de Ruurlose basisscholen.

Door Jan Hendriksen

Rupo wordt meer en meer een levend symbool voor Ruurlo. Deze belichaming van de hazewindhond uit het wapen van Ruurlo kon enkele jaren geleden mede worden gerealiseerd dankzij hulp van het Rabobank Coöperatiefonds. Stichting De Vrienden van Reurle, die het jaarlijkse muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop organiseert, wil dat Rupo zich in de komende tijd nog meer presenteert in Ruurlo. En afgelopen zaterdag liet Rupo weer van zich horen.
Op sportpark 't Rikkelder van voetbalvereniging Ruurlo werd een van de wensen ingewilligd die kinderen in de afgelopen weken via Rupo's Facebook-pagina konden insturen. Uit de 'bucketlist' van enkele tientallen kinderen met diverse leuke ideeën werd de vraag van de vierjarige Scott Hietbrink uit Ruurlo gekozen. Hij wilde graag samen met Rupo voetballen bij VV Ruurlo. En met zijn eigen voetbalschoenen trainde Scott zaterdag mee met de jongens en meisjes van de voetbalschool. Scott kan nog niet op voetbal omdat zijn vader en moeder van Scott beiden op zaterdagmorgen moeten werken. Maar Rupo bracht uitkomst.
"Zo vervullen we in de komende tijd nog meer wensen van een aantal kinderen. Door de financiële bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds kunnen we Rupo voor de Ruurlose gemeenschap inzetten", zo liet secretaris Lisanne Klein Brinke van Stichting De Vrienden van Reurle zaterdagmorgen langs de zijlijn van het trainingsveld weten. De hazewindhond uit het wapen van Ruurlo staat daarmee symbool voor saamhorigheid en samen (vrijwilliger) iets voor elkaar boksen met de gehele gemeenschap. Rupo heeft inmiddels verschillende outfits waardoor hij in stijl voor specifieke activiteiten kan worden ingezet in Ruurlo en daarbuiten.

Meer berichten