Foto:

Jubilarissen bij Achterhookse Folkloredansers

RUURLO - Tijdens de onlangs gehouden najaarsvergadering heeft de Ruurlose dansgroep de Achterhookse Folkloredansers enkele jubilarissen in het zonnetje gezet. Herman en Bertha Horstman waren veertig jaar lid, en Diny Geerligs zelfs vijftig.

Al jarenlang zetten Herman en Bertha Jostman zich in voor de Achterhookse Folkloredansers. Bertha heeft vele jaren de mutsen van de leden gewassen en is vaste begeleider van buitenlandse groepen als zij optreden op de braderie. Herman is al zo'n 35 jaar één van de voortrekkers van de braderie. Hij is ook al lang penningmeester van zowel de Braderiecommissie als de dansgroep. Diny Geerligs zit al vijftig jaar bij de Folkloredansers. Zij werd als jong meisje lid doordat ze kennis kreeg met Jaap, één van de muzikanten. En nu is ze nog steeds een vaste kracht binnen de groep en verricht ze vele hand- en spandiensten.
Uit handen van voorzitter Derk te Brinkhof van de Achterhookse Folkloredansers ontvingen de drie jubilarissen de daarbijbehorende versierselen en een grote bos bloemen. Na het officiële gedeelte keken de leden samen met de jubilarissen terug op de vele jaren van mooie buitenlandse reisjes en optredens die ze hebben beleefd.

Meer berichten