De verschillende typetjes in de revue 'Het roer om' werden stuk voor stuk sterk 'neergezet'. Foto: Jan Hendriksen.
De verschillende typetjes in de revue 'Het roer om' werden stuk voor stuk sterk 'neergezet'. Foto: Jan Hendriksen.

Revue Jong Gelre 'Het roer om' was 'toppie'

Algemeen

RUURLO – De ontlading van de jongeren is groot en goed hoorbaar als het doek voor het laatst dicht wordt getrokken. 'Toppie' klinkt er uit de geluidsboxen na het slotlied 'Fijn dat u er allemaal was'. En terecht. De jaarlijkse revue van Jong Gelre Ruurlo was afgelopen weekeinde 'top'. Natuurlijk zijn er links en rechts wel wat opmerkingen te plaatsen. Maar petje af voor de zeker veertig Ruurlose jongeren telkens weer voor elkaar boksen. Het is dan jammer dat - in tegenstelling tot zaterdagavond - de vrijdagavond en zaterdagmiddag zaal De Keizerskroon een te lage bezettingsgraad kende.

Door Jan Hendriksen

Een revue is een vorm van amusementstheater die bestaat uit dans-, zang- en lichtvoetige komische sketches. En zie, Jong Gelre Ruurlo heeft er al meer dan twee decennia lang succes mee in Ruurlo. Ook dit jaar had men weer te maken met een flinke wisseling in de groep. Dit zorgde echter voor de nodige nieuwe talentvolle gezichten. De verschillende typetjes in de revue 'Het roer om' werden namelijk stuk voor stuk sterk neergezet op zowel het 'voorpodium' als de bühne zelf onder aanvoering van regisseur Bart Tiessink die de spelersgroep dit jaar voor het eerst onder zijn hoede had. Wat ook steevast sterk is in Ruurlo is de zang. Ditmaal verzorgt door Imke Jelier, Floor Evers en Miranda Klein Ovink. In de revue draaide het allemaal om de 'bekakte' Claire en Boudewijn Dubois (Gwen Meerbeek en Luuk Wezinkhof). Het 'nette stel' dat het een en ander meemaakt in hun zoektocht naar geluk. Het jonge en rijke stel wil de hectiek van de grote stad ontvluchten en wil hun toekomst opbouwen in een gezellige 'volksbuurt'. Dat is tenminste wat ze in gedachten hebben.

Asociaal
Niets blijkt echter minder waar. Ze zijn namelijk helemaal niet welkom bij de asociale 'tokkies' Adrie en Rebecca Lapzwans (Herbert Fokkink en Anouk Hulshof) en Marcel en Priscilla Zwijn (Niek te Winkel en Britt Nieuwenhave). De ruiten van de woning van Claire en Boudewijn worden door hun 'buren' ingegooid. Claire en Boudewijn Dubois eisen dat de 'Tokkies' de schade herstellen en betalen.

Mislukkingen
Het stel besluit uiteindelijk door bemiddeling van makelaar Daan-Jan Advocaat (Sofie Radstaak) om hun biezen te pakken en hun dromen echt waar te maken. Ze zoeken hun geluk onder meer in Frankrijk waar ze een wijngaard willen gaan exploiteren en in India waar ze scooters verhuren. Maar die twee initiatieven mislukken totaal. Dan maar naar Canada om een 'farm' te beginnen waar men 'Milka' chocolade wil gaan produceren. En daar kan men wel wat hulp bij gebruiken. Daarom worden Adrie en Rebecca Lapzwans en Marcel en Priscilla Zwijn uitgenodigd om naar Canada te komen om Claire en Bodewijn Dubois daar te helpen om zodoende hun veroorzaakte schade aan hun voormalige huis in de 'volksbuurt' te vereffenen. Als medewerkster Baukje (Heidi Wassink) positief is over hun bijdrage op de boerderij evenals hun begeleidster Esther (Maud Haselberg) komt alles nog weer goed tussen het 'nette stel' en de 'tokkies'.

Vlotjes
Om het een en ander goed uitgespeeld te krijgen was door de decorploeg op het 'voorpodium' aan de ene kant de voortuin van de nieuwe buren van Claire en Boudewijn gesitueerd en aan de andere kant het makelaarskantoor van Daan -Jan. Op het grote podium was op verschillende plekken het huis van Claire en Boudewijn vorm gegeven. Zodoende verliep de aaneenschakeling van de scenes vlotjes.

Afkomstig
Dit jaar was de verhaallijn afkomstig uit de breinen van Merijn Weenk, Sofie Radstaak en Gwen Meerbeek. De bouwploeg stond onder leiding van Tim Hulshof en Nico Mennink en de dansgroep onder leiding van Floor van Zijtveld, die naast een aantal meiden ook uit tien kinderen in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar bestond die (nog) geen lid van Jong Gelre Ruurlo zijn maar actief zijn bij Aerobic Dance Centre Ruurlo. Het licht en geluid werd verzorgt door Nico Mennink en Erik Lievestro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant