Afbeelding

36ste editie van Ruurlose Slipjacht

Algemeen

Droogste editie in de geschiedenis

RUURLO - De Ruurlose Slipjacht wordt zaterdagmiddag 1 december voor de 36ste keer verreden. Het Slipjachtcomité Ruurlo onder aanvoering van Anton Bretveld, Gerrit Flierman, Henk Kleine en Gerrit Klein Bluemink, hoopt op prachtig jachtweer zodat de 'scent' (geur van de vos) goed blijft hangen en het publiek prachtig 'hondenwerk' te zien krijgt.

Door Jan Hendriksen

Werd de Slipjacht Ruurlo vorig jaar afgelast in verband door te natte terreinomstandigheden. Zaterdag kent de jacht de 'droogste' editie uit haar geschiedenis. "De sloten hebben nog nooit zo droog gestaan als dit jaar na de extreme droogte van afgelopen zomer en najaar", zo verklaart voorzitter Anton Bretveld van het Slipjachtcomité Ruurlo. Afgelopen dagen was het comité nog druk in de weer met het uitzetten van de route die in totaal zo'n vijftien kilometer lang is en verdeeld is over drie 'runs'. Anton Bretveld: "We proberen jaarlijks een zo'n gevarieerd mogelijke jacht te creëren met diverse sloten en houtwallen voor de honden en de paarden. En dat is ons weer prima gelukt met de medewerking van tientallen landeigenaren. We komen wel tot de conclusie dat we steeds minder alternatieven kunnen samenstellen in de route omdat de gronden steeds meer door dezelfde eigenaren in gebruik zijn en het niet hun bedrijfsvoering past om bepaalde landerijen in de route op te nemen."

Om 13.00 uur verzamelen zaterdagmiddag naar verwachting zo'n vijftig leden van de Koninklijk Nederlandse Jacht Vereniging (KJVN) zich op Kerkplein waar burgemeester Joost van Oostrum of een van de wethouders van de gemeente Berkelland het jachtgezelschap welkom zal heten. Na het welkomstwoord, het aanblazen van de jacht en het 'neutje' zullen de deelnemers zich voor de start gereedmaken. De eerste run start rond 13.15/13.30 uur en wordt ingezet aan de Slootsdijk om vervolgens via buurtschap De Bruil te eindigen nabij de familie Faber aan de Semmeltjesdijk waar de eerste kill is. De tweede run start rond 14.15 en gaat via 't Veller richting buurtschap Veldhoek waar de tweede kill zal zijn bij boerderij Koning van de familie Schepers aan de Loakendiek. De derde en laatste run start rond 15.15 uur en wordt ingezet aan de Zelhemseweg en gaat via de Hengelose buurtschap Varssel richting 't Windmöllenveld om vervolgens te eindigen in het weiland achter Horecazaak De Heikamp aan de Hengeloseweg waar de derde kill plaatsvindt en de jacht afgeblazen zal worden. Het Slipjachtcomité Ruurlo wil graag tot slot vermelden dat men zeer tevreden is met de loyaliteit van alle landeigenaren, zonder wiens toestemming een dergelijk cultuurhistorisch evenement niet te organiseren is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant