Proef met openingstijden en werken op afspraak bij publiekswinkel

Algemeen

BERKELLAND - De gemeente Berkelland gaat van 1 januari 2019 een proef uitvoeren met werken op afspraak. Dit om de wachttijden te verkorten. Daarnaast is de gemeente telefonisch niet bereikbaar op dinsdagmiddag, enkel voor spoedgevallen.

Publiekswinkel
De publiekswinkel van de gemeente is momenteel op maandagochtend gesloten. Vanaf 1 januari 2019 zal de winkel op maandagochtend open zijn en op dinsdagmiddag gesloten. Dit past beter bij de wensen van inwoners. Daarnaast gaat de gemeente werken op afspraak voor het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuw paspoort en rijbewijs of het doen van aangifte van een geboorte. Dat verkort de wachttijden. Een afspraak maken kan eenvoudig op de website van de gemeente www.gemeenteberkelland.nl/Inwoners/Afspraak_maken. De woensdagavond blijft beschikbaar voor aanvragen zonder afspraak. Op deze avond moet men wel rekening houden met de mogelijk langere wachttijd.

Telefonische bereikbaarheid
De gemeente is vanaf 1 januari telefonisch op dinsdagmiddag niet bereikbaar, enkel voor spoedgevallen. Wel kan contact opgenomen worden met de gemeente via WhatsApp en andere sociale media. Deze werkwijze wordt tijdens de proefperiode van zes maanden direct geëvalueerd. Dan besluit de gemeente of de openingstijden van balies en telefonie per 1 juli definitief gewijzigd worden en of er overdag op afspraak gewerkt blijft worden.

Hierbij een overzicht van de openingstijden vanaf 1 januari: Balies burgerzaken: maandag van 8.30 uur - 17.00 uur; dinsdag van 8.30 uur - 12.30 uur; woensdag van 8.30 uur - 16.30 uur en op woensdagavond vrije inloop van 17.00 uur - 19.00 uur; donderdag van 8.30 uur - 17.00 uur; vrijdag van 8.30 uur - 17.00 uur.
De gemeente is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Op dinsdag is de gemeente bereikbaar tot 12.30 uur.

De receptie van de gemeente is en blijft iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag tot 19.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant