Traditionele slipjacht bij Barchem

Algemeen

BARCHEM - Het Jachtcomité Barchem verzorgt op woensdag 21 november de traditionele Slipjacht Barchem van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging uit Soestdijk. Fieldmaster is Sjaak Bakker en Huntmaster Hester Klein Willink.

De deelnemers verzamelen zich rond 12 uur bij Recreatiecentrum De Heksenlaak aan de Zwiepseweg 32 in Barchem. De opening van de jacht is om 12.30 uur. De eerste run start rond 13.30 uur en de eindkill is rond 15.30 uur. De weg van De Heksenlaak tot de start van de eerste run zal door de gehele meute, zowel paarden als honden, stappend worden afgelegd. Die route voert via de Zwiepseweg tot halverwege 't Witzand. De eerste run begint nabij Conferentieoord De Morgenstern en gaat via de Borculoseweg, Muldersweg, Bosheurneweg, Haytinksdijk, Lenderiet en de Ruurloseweg, naar de eerste kill nabij de Doktersdijk 1. De tweede run start nabij de kruising Vrochterdijk/Woodbrookersweg/Flierdijk en gaat via de Enkweg, Looweg, Brinkerinkweg en vervolgens via de Barchemse Berg naar de Zwiepseweg ter hoogte van De Heksenlaak alwaar de tweede kill zal plaatsvinden.
De derde run start nabij Loonbedrijf Hoftijzer aan de Lindeboomsweg en gaat via de Hofmanssteeg en De Heest naar het verzamelpunt nabij Landgoed de Heest. Vervolgens gaat de gehele meute stappend naar de Wengerbrug aan de Wengersteeg. Daar wordt de run hervat en gaat het verder langs de Berkel, dwars over de Zwiepseweg nabij camping Harkink, door de Langense Enk en de Zwiepse Enk om via de Hessenweg met omliggende gronden naar de eind-kill te gaan nabij boerderij Lindeboom aan de Zwiepseweg.

Het Jachtcomité Barchem is zeer verheugd over de loyaliteit van de vele grondeigenaren, zonder wier toestemming een dergelijk evenement niet georganiseerd kan worden. De organisatie hoopt op prachtig jachtweer zodat de toeschouwers een prachtig schouwspel van honden en paarden te zien krijgen. Het Jachtcomité vraagt de mensen langs of in de buurt van de runs honden en katten aangelijnd of binnen te houden. Tevens wordt vriendelijk verzocht paarden en pony's nabij de runs even op stal te zetten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant