Pleegzorg centraal in thema-avond Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek verbindt pleegouders, gemeenten, organisaties en anderen die met pleegzorg te maken hebben. Om al deze partijen met elkaar in verbinding te brengen wordt op 26 november in Winterswijk een thema-avond gehouden. Tijdens dit 'Grote Pleegzorg Gesprekspel' kunnen alle betrokkenen open en eerlijk met elkaar in gesprek gaan.

Wanneer twee pleegouders elkaar ontmoeten is er gespreksstof voor drie. Elke dag beleven zij wel dingen die het vertellen meer dan waard zijn. Veel zaken kunnen zij delen met familie, vrienden en kennissen, maar niet alles. Op deze avond is er de gelegenheid andere pleegouders te ontmoeten en met hen te bespreken hoe zij pleegzorg ervaren, wat zij tegenkomen en wat dit met hen doet.
Omdat de verhalen zo persoonlijk zijn, worden de deelnemers opgedeeld in groepjes van een viertal personen. Daardoor is het voor velen makkelijker om te praten, maar zeker ook om actief te luisteren.
Het spel is verdeeld in vragenrondes met zes verschillende uitgangspunten:
- Jij en je pleeggezin
- De pleegkinderen
- Hoe het gaat
- Hulp van buiten
- Tegenwind
- Wat pleegzorg met je doet
Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek nodigt naast de reeds actieve pleegouders ook aspirant-pleegouders uit. Zij kunnen met een ervaren pleegouder dit spel spelen en zo duidelijk maken wat zij van pleegzorg verwachten en een idee krijgen wat pleegzorg inhoudt.
De avond op 26 november is van 20 tot 22 uur (inloop vanaf 19.45 uur) De locatie, in Winterswijk, wordt bekendgemaakt bij de aanmelding. Opgave voor 20 november via een e-mail aan info@platformpleeggezinnenachterhoek.nl of tel. 06-82629980.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant