Wethouder Bert Groot Wesseldijk nam de boombank op de Kalenberg officieel in gebruik door er een plaquette op te schroeven. Foto: PR.
Wethouder Bert Groot Wesseldijk nam de boombank op de Kalenberg officieel in gebruik door er een plaquette op te schroeven. Foto: PR.

Nieuw rustpunt op Kalenberg Barchem

Algemeen

 

BARCHEM - Op de Kalenberg in Barchem hebben de 'bosvrijwilligers' van Landgoed De Kalenberg een boombank geplaatst. Wethouder Bert Groot Wesseldijk van de gemeente Lochem heeft het rustpunt vorige week woensdag officieel geopend. De bank is er gekomen door een financiƫle bijdrage van de gemeente Lochem.

Landgoed De Kalenberg is openbaar toegankelijk. Inwoners van Barchem en omgeving komen er graag om te wandelen, fietsen of sporten. Tijdens een rustmoment hebben zij vanaf de nieuwe boombank een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. De boombank staat naast de boskapel die de Woodbrookers daar meer dan honderd jaar geleden hebben gebouwd. De kapel is onlangs met financiƫle steun van het Van Hemert tot Dingshof Coldeweij Fonds weer geheel geschilderd. Het cultureel erfgoed staat nu weer in volle glorie te pronken. De boskapel is regelmatig in gebruik als trouwlocatie en voor andere bijeenkomsten.
Landgoed De Kalenberg is eigendom van de Stichting Beheer Landgoed De Kalenberg. De stichting heeft onlangs een culturele ANBI-status gekregen waarmee de cultureelhistorische waarde van landgoed en kapel wordt onderschreven. Een groep enthousiaste vrijwilligers houdt zich iedere woensdag bezig met het onderhoud van het landgoed.

Vrijwilligers
Nieuwe vrijwilligers voor het onderhoud en ontwikkelen van het landgoed zijn altijd welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij D.J. Verstand, voorzitter Stichting Beheer Landgoed de Kalenberg, via het e-mailadres dj.verstand@chello.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant