Jet aan de kloofmachine
Jet aan de kloofmachine (Foto: Jorrit van der Kolk)
Advertorial

Mooi Stookhout: onze passie, uw warmte!

Mooi Stookhout is het bedrijf van Jet Martens. Het bedrijf is gespecialiseerd in leveren van gekloofd en al dan niet gedroogd eiken- of essenhout om te stoken.
Mooi Stookhout verkoopt eiken en essen haardhout en aanmaakhout en bezorgt gratis in Lochem en rondom Lochom, in een straal van 20 km.

Jet en Paul vertellen: "Het bewerken van forse eiken stammen tot mooi stookhout: het is onze passie! We noemen ons bedrijf Mooi Stookhout, omdat ons hout strak in het gelid gestapeld kan worden en dan een prachtige aanblik biedt. Mooi Stookhout omdat ons haardhout zo schitterend brandt. Ons werk begint met het zagen van de stammen, netjes in rechte stukken van 28 cm. De zaag snijdt door het hout, het hout geurt, zaagsel vliegt in het rond: het is voor ons een genot. En we genieten altijd van de mooie, landelijke omgeving: de zon die opkomt, de hazen die door de weilanden rennen, en af en toe een ree in de verte. Na het zagen gaan we verder met het kloven. De blokken van 28 cm worden op de kloofmachine gelegd en gespleten tot ze ongeveer polsdikte hebben. Door ons formaat haardhout heb je een betere verbranding en een maximale opbrengst van warmte. En het stookhout is hierdoor ook geschikt voor de kleine kachels. Ons hout is schoon en wordt op een natuurlijke manier gedroogd in onze unieke windtunnels. Het vochtpercentage ligt dan ook gegarandeerd ruim beneden de 20%."

Het is belangrijk dat stookhout goed droog is, want alleen dan brandt het optimaal en geeft het zo min mogelijk uitstoot. Dit is beter voor het milieu (duurzamer) en het vermindert de afzet van roet in het stookkanaal.

Een recensie van een klant: 'Redders op een koude dag! We kregen onze houtkachel niet goed aan de praat en na een miserabele koude en rokerige avond, kwam de redding in de ochtend. Jet en Paul namen de moeite om een kuub eiken supersnel te bezorgen en stonden een half uur na bellen voor de deur met schitterend gedroogd eiken. Maar het leukste was de Stookservice...met een kop koffie, kregen we een mini college Goed Stoken en na tien minuten stond ons kacheltje heerlijk, warm, schoon en behaaglijk te branden! Wat een genot! Jet en Paul...ontzettend bedankt en tot snel!'

"Op 21 november met Ladies Night staan we met een houtkachel op het terras van de Lochemse Schouwburg, waar bezoekers voor en na het filmhuis kennis kunnen maken. En uitleg kunnen krijgen over hoe men dient te stoken.

Bedrijf: Mooi Stookhout
Eigenaar: Jet Martens
Sinds: 2018
Telefoon: 06-45495585
E-mail: jet@mooistookhout.nl
Website: www.mooistookhout.nl

Meer berichten