Suzan Zieverink op dreef in Champions Tour

RUURLO - Suzan Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo heeft zich tijdens de tweede wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten weer van haar beste kant laten zien. In het onderdeel veld haalde ze een eerste en een vierde plaats en in de zetwedstrijd was ze de beste van de dag. Ze staat daar ook eerste in het tussenklassement.

Twee omlopen van zeshonderd meter telde deze tweede ontmoeting in de Champions Tour, georganiseerd door de Nederlandse Klootschieters Bond. Het Twentse Lattrop Brekelenkamp was zaterdag het strijdtoneel. De toplaag van de wedstrijdbaan was wat zacht door de dauw waardoor iets minder grote afstanden werden overbrugd dan de vorige keer. Toch was het niveau hoog getuige de geringe verschillen tussen de deelnemers in de diverse klassen.
Patrick Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo was op het onderdeel veld de enige mannelijke deelnemer namens de Achterhoekse klootschieters. Hij werd in de eerste wedstrijd achtste met een score van zes schoten en 25,75 meter en i In de tweede wedstrijd vijftiende met een score van zeven schoten en 65,40 meter. Patrick Zieverink staat na vier van de zes wedstrijden op een twaalfde plaats.
Suzan Zieverink eveneens van KV 't Broek was de enige Achterhoekse deelneemster bij de meisjes. Vier meiden zijn enorm aan elkaar gewaagd en de verschillen waren erg klein. Suzan behaalde in de eerste omloop na een spannende wedstrijd een eerste plaats met acht schoten en veertig meter. De voorsprong op de nummer twee bedroeg slechts vijf meter. De tweede wedstrijd ging het iets minder en ze werd vierde met een score van acht schoten en 15,10 meter. Helaas veertig centimeter te weinig voor de derde plaats en maar vijftien meter achter de winnares. Suzan staat op een voorlopige tweede plaats in het tussenklassement, één punt achter lijstaanvoerster Imke Haring o/g Brugger.
Tijdens de zetwedstrijd (totaal van drie schoten met een kloot van 475 gram voor heren) werd Mark Schutten van KV Onderlingen uit Haarlo vijftiende met een afstand van 124,45 meter. Patrick Zieverink was net als de vorige keer weer lekker op dreef. Met een persoonlijk record van 180,75 meter werd hij net als de vorige keer tweede. Winnaar werd Europees kampioen veld Rob Scholten met 183,40 meter. Ook Suzan Zieverink ging het zetten met de 375 gram zware kloot goed af. Met een totaalafstand van 121,65 meter bleef zij de overige meisjes ruim voor en werd ze winnares van de dag. Ook in het tussenklassement voert Suzan de lijst aan.

De derde en laatste CT wedstrijddag veld en zetten is op 17 november in Zwolle (bij Groenlo). De wedstrijden zijn gratis te bezoeken. Het biedt eenieder de gelegenheid om van dicht bij te ervaren wat de Nederlandse klootschiet-top in huis heeft. De wedstrijden worden verschoten op de veldbaan van KV Zwolle aan de Berkenhofweg.

Meer berichten