Foto:

Sinterklaas komt naar Borculo

BORCULO - Ook dit jaar slaat Sinterklaas Borculo niet over. De Goedheiligman komt op zaterdag 17 november aan, met de Berkelzomp. De Sint en achttien van zijn pieten worden rond 14.30 uur verwacht en na zijn verwelkoming bij het gemeentehuis wordt er een leuk feest gehouden in het Muziekcentrum Borculo, het Volharding-gebouw.

De intocht trekt al jaren steeds meer publiek. Dat heeft er vast en zeker mee te maken dat de mogelijkheden van de Berkel en de Berkelzomp van Stichting Berkelzomp optimaal worden benut. Daarnaast weet de organisatie altijd weer een leuk thema aan het feest te verbinden. Dat thema zal bij aankomst op de Berkel bij het gemeentehuis en ook later in de zaal worden gebruikt.
De Zompenkearls openen tijdig de ophaalbruggen, zodat de gasten uit Spanje bij het aanlegsteiger voor het gemeentehuis aan wal kunnen. Daar krijgen Sinterklaas en pieten een warm welkom van presentatrice Astrid, een collegelid van de gemeente Berkelland, muziekvereniging Volharding en natuurlijk heel veel kinderen met hun ouders.
Na aankomst en het welkom begeven de Sint en zijn pieten zich richting het muziekcentrum. Onderweg worden de hele kleintjes van snoep voorzien. Muziekvereniging Volharding gaat voorop in de optocht via het Marktplein, Muraltplein, Voorstad en Scheilaan naar het Muziekcentrum Borculo, waar iedereen van harte welkom is. Daar wordt een gezellig feest gehouden en is er uiteraard ook de mogelijkheid voor de kinderen om de Goedheiligman een hand te geven. Na afloop krijgen de kinderen een kleine attentie.
De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV).

Meer berichten