Allerzielenviering Borculo indrukwekkend

BORCULO - De Allerzielenviering met als thema 'Stil Verdriet' heeft velen een steun in de rug gegeven. In een bijna volle kerk in Borculo waren mooie liederen, gedichten en gebeden te horen en werden namen genoemd en kaarsen aangestoken. Een eeuwenlange traditie die heel waardevol is. De lichtceremonie op de begraafplaats was indrukwekkend. Al die lichtjes op al die graven gaven een enorm gevoel van verbondenheid.

Stilstaan bij een afscheid is zo vanzelfsprekend. Maar stilstaan bij het stille verdriet van een ander is vaak veel moeilijker. Wat doe je op de sterfdag of de geboortedag, laat je iets van je horen? Een kaart sturen kan, maar wat zet je er dan op. Dat blijft voor velen lastig. De gedichten van Margriet te Morsche uit Ruurlo kunnen daarbij helpen. In haar bundels staan gedichten die gaan over die nabijheid, en in elk gedicht staan regels en zinnen die op een kaart geschreven veel steun kunnen geven. Medeleven tonen op een sterfdag is een kostbaar gebaar aan mensen die nog altijd worstelen met verdriet om het gemis.
Margriets bundel 'Wat blijft is de liefde' en eerdere bundels zijn tot eind december verkrijgbaar bij de Boekwinkel CiGo, Veemarkt 10-12 in Borculo. (2 voor 5 euro)

Meer berichten