IVN Noord-Midden Achterhoek wandelt

RUURLO - IVN Noord-Midden Achterhoek heeft voor zondagmiddag 11 november weer een mooie wandeling uitgezet. Ditmaal gaat die over landgoed De Belten, gelegen aan de weg van Vorden naar Lochem.

De Belten, op de zuidelijke frank van het welbekende Grote Veld, bestaat uit een zeer gevarieerd bos, rijk aan vogels. Duidelijk kan men nog zien dat dit bosgebied droog en nat was. Er is droge heide en er zijn natte rabatten. De natuurgidsen zullen er onderweg meer over vertellen.
Aan de noordkant van het landgoed bevindt zich een pareltje, het Pinetum. Daarin bevinden zich meer dan duizend verschillende coniferen. Het zijn aanwinsten vanuit alle werelddelen, waar ongestoord kan worden rondgedwaald. Men kan zich zelfs als vrijwilliger aanmelden om nog meer te genieten.
De excursie start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Onderweg is er een pauze met koffie of thee, deelnemen is gratis en aanmelden niet nodig. De start is op de kruising Galgengoorweg-Vordensebinnenweg in Vorden. Wegens werkzaamheden is de Vordenseweg tussen Lochem en de Wildenborch afgesloten voor alle verkeer.

Meer berichten