Klanken & Kunst in Kluntjespot

Algemeen

HAARLO - 'Verbinding' is het centrale thema van Klanken & Kunst op zaterdag 10 november in de 'Kluntjespot' in Haarlo.

Meeslepende muziek en zang, twee bijzondere korte films, een indringende voordracht en fascinerende schilderijen met 'verbinding' als overkoepelend thema. Enthousiast en al weer voor de zesde keer organiseren de Frans & Kapma Foundation en Ida Roekevisch (kunstenaar en tevens bestuurslid van de stichting) een veelzijdige concert-avond onder de naam Klanken & Kunst in de sfeervolle PKN-kerk de 'Kluntjespot' aan de Wolinkweg in Haarlo.
Hoofdschotel is het concert, uitgevoerd door violiste Emmy Storms (bekend van onder andere Podium Witteman) en zangeres Annelies Storms. Met veel passie brengen beide zussen - conservatorium geschoold - een muzikaal programma dat klassiek en eigentijds verbindt, evenals volksmuziek uit verschillende landen. En wat te denken van de verbinding tussen Bach en Ierland?!
Twee inspirerende korte films van Louis Spoelstra (filmer en oud-docent aan de filmacademie en oud-afdelingshoofd kunstacademie) visualiseren het thema op creatieve, tot de verbeelding sprekende wijze. De opnames hiervoor maakte hij in China en Mexico.
Speciaal voor deze avond schreef Theo Hakkert (schrijver en columnist) een korte bespiegeling, die hij zelf voordraagt. Net als vorige edities exposeert Ida Roekevisch (schilder, colorist) haar nieuwste olieverven, waarin zij 'verbinding' op artistieke manieren uitbeeldt. Tenslotte stelt, ook weer traditiegetrouw, Ellis Frans-Kapma een aantal schilderijen uit haar verzameling ten toon, die eveneens inhaken op het thema van de avond.
In de kerk, een fraai rijksmonument halverwege Borculo en Eibergen, is plaats voor 150 bezoekers. Het programma begint om 19.30 uur. Dankzij subsidies is de toegangsprijs 7,50 euro inclusief een drankje in de pauze en na afloop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant