De reis vanuit Ruurlo naar Enschede op vrijdag 12 oktober ging met de Museumplusbus. Foto: PR.
De reis vanuit Ruurlo naar Enschede op vrijdag 12 oktober ging met de Museumplusbus. Foto: PR.

Met de Zonnebloem naar de Twentse Welle

Algemeen

RUURLO – Met een uitstapje naar de Twentse Welle, dat tegenwoordig de Museumfabriek heet, heeft de Zonnebloem Ruurlo de ouderen vrijdag op 12 oktober weer een heerlijke dag bezorgd.

Het Enschedese natuurhistorisch- en textiel museum vertelt over de opkomst en de ondergang van de textielindustrie in Twente. En ook is er de geschiedenis te zien van het leven van mens en dier vanaf de prehistorie tot heden. Te zien zijn vele vondsten uit de Twentse bodem en reconstructies hiervan, zoals de reusachtige mammoet.
Voor de reis naar Enschede kwam de Museumplusbus voorrijden, die wordt gesponsord door de Bank Giro Loterij. Die maakt het voor 70-plussers mogelijk op een voordelige manier een museum te bezoeken. Na de ontvangst met koffie volgde een rondleiding langs diverse weefgetouwen en uitleg over hun werking. Ook waren er een heleboel knipmutsen te zien, in deze streek ook wel bekend uit vroeger tijden. Na de lunch, aangeboden door de Zonnebloem Ruurlo, volgde er een tweede rondleiding, ditmaal door het natuurhistorisch gedeelte. Om half vier werd de thuisreis aanvaard, ditmaal over de vernieuwde Twenteroute.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant