Lotgenotencontactgroep 'Verlies van een dierbare'

RUURLO - Verlies gaat vaak gepaard met pijn en verdriet. Door verlies van een dierbare kan een zekere rust en eenheid in iemands bestaan verstoord raken, men raakt een houvast kwijt en kan bijna letterlijk even de weg kwijt zijn.

Soms is het moeilijk daar over te praten of weet iemand niet goed hoe het verder moet. Het is goed te ervaren dat niemand hierin alleen staat. Ook is er altijd een (nieuwe) weg, ook voor wie even geen perspectief ziet.
De bijeenkomsten geven gelegenheid om verlies te delen met anderen die een soortgelijk verlies doormaken en die begrijpen wat dat betekent. Het hart luchten, praten over de zorgen, ervaringen, problemen uitwisselen en inzicht krijgen in het rouwproces kan helpen om het verlies beter te verwerken.
Er zijn acht bijeenkomsten en nog een terugkomavond, twee maanden na afloop.
De bijeenkomsten zijn op dinsdagavond, om de twee weken. De eerste bijeenkomst is op 30 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek van Ruurlo, Dorpsstraat 74. De volgende avonden zijn op 13 en 27 november, 11 december, 8 en 22 januari, 5 en 19 februari. De datum van de terugkomavond wordt in overleg met de groep vastgesteld.
De kosten bedragen euro 40,00 voor acht bijeenkomsten plus een terugkomavond.
De organisatoren maken graag eerst kennis met geïnteresseerden. Daarom is het raadzaam niet te lang te wachten met aanmelding. Voor informatie en aanmelding kan men contact opnemen met 't Dorpshuis Ruurlo, telefoon 06-13917062. Mailen mag ook: naar dorpshuisruurlo@gmail.com.


www.dorpshuisruurlo.nl

Meer berichten