Varen op de Berkel in de herfst: mooie plaatjes. Foto: PR
Varen op de Berkel in de herfst: mooie plaatjes. Foto: PR

De herfst tegemoet varen met de Berkelzomp

BORCULO - In de Herfstvakantie wordt een vaar- en wandelarrangement aangeboden met de Berkelzomp.

Vanuit Borculo vaart men met de Jappe tot aan het stuwcomplex bij Beekvliet. Hier stapt men van boord voor de wandeling terug naar Borculo. Men heeft de keuze uit routes variërend van circa vier tot circa negen kilometer. De routes zijn beschreven en op een eenvoudige wandelkaart aangegeven. Omdat de wandelroutes door kwetsbare natuur en over boerenerven gaan, mogen er geen honden mee.
Dit arrangement wordt aangeboden op zondag 21, woensdag 24 en zaterdag 27 oktober. Afvaart is steeds om 11:00 uur vanaf de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo. De kosten zijn 7,50 euro per perpsoon en voor kinderen tot 12 jaar 3,50 euro. Gevaren wordt er bij een minimale opgave van acht personen.
Voor nadere informatie en aanmelding kan men contact opnemen met Toeristische Informatie Borculo (T.I.B) onder telefoon nummer 0545 271 966.
Heel oktober kan men ook boeken voor een stadsvaart over de Berkel met de Berkelzomp de Fute. Tijdens deze vaart wordt de boot geschut in de stadssluis. Hier wordt een hoogteverschil van bijna drie meter overbrugd. Zeker ook voor kinderen is dit een heel bijzondere ervaring. Stadsvaarten zijn er op de woensdag- en zaterdagen. Neem hiervoor contact op met TIB.
De Berkelzompen Jappe en Fute zijn twee van de vier boten van de Stichting Berkelzomp. Met deze zompen worden van april tot november toeristische vaarten gemaakt in de plaatsten Borculo, Lochem, Eibergen en Almen.


www.stichtingberkelzomp.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden