René Swienink (l) onthulde de bank en de plaquette. Foto: Jan Hendriksen.
René Swienink (l) onthulde de bank en de plaquette. Foto: Jan Hendriksen.

De Wierssenhook schenkt een mooie zitbank

RUURLO – De ene buurtvereniging kocht er een tent voor een andere besteedde het aan een jubileumactiviteit. Buurtvereniging de Wierssenhook presenteerde zondag van de vorig jaar geschonken duizend euro van de Stichting Appeltjes van Oranje een mooie zitbank. Op de hoek van Wiersseweg en de Kleine Wiersse onthulde voormalig voorzitter van de inmiddels opgeheven Stichting Appeltjes van Oranje en tevens buurtbewoner van de Wierssenhook René Swienink de zitbank en de bijbehorende plaquette met daarop de tekst 'Deze bank is geschonken door buurtvereniging de Wierssenhook, oktober 2018'.

Door Jan Hendriksen

"Natuurlijk mogen ook niet-buurtbewoners van deze bank gebruik maken", zo verklaarde voorzitter Gerrit Lindenschot van de Ruurlose buurtvereniging die zo'n honderd leden telt en uit bewoners die aan de Wiersseweg en de bijbehorende zijstraten vanaf de bebouwde kom tot aan de gemeentegrens met Bronckhorst bestaat. Tijdens de onthulling liet Lindenschot weten dat het verzoek aan de gemeente Berkelland om een prullenbak bij de bank te plaatsen niet gehonoreerd werd. "Dat had wel gekund maar dan moesten wij die bak telkens ledigen. Maar dat zagen wij niet zitten", aldus Lindenschot. Naast de jaarlijkse 'familiedag' organiseert de buurtvereniging ook een jaarlijkse fietstocht. Tijdens de tocht 'Rondum Reurle' werd de zitbank onthuld.

In totaal ontvingen vorig jaar negentien Ruurlose buurtverenigingen elk duizend euro van de Stichting Appeltjes van Oranje. De stichting ontstond nadat Stichting Orangerie Ruurlo in 2009 de Orangerie bij Kasteel Huize Ruurlo verkocht aan Hotel Avenarius. Met de opbrengst van de verkoop en na het afwikkelen van de financiële verplichtingen bleef er nog een leuk saldo over. De stichting schonk in de afgelopen jaren in grote anonimiteit maar liefst 187.000 euro aan tientallen Ruurlose verenigingen en stichtingen en enkele regionale instanties.

Meer berichten