De toernooiwinnaar van 2018. Foto: PR.
De toernooiwinnaar van 2018. Foto: PR.

De Graafschap keert terug op Karel Stegemantoernooi VV Ruurlo

RUURLO – Na een afwezigheid van zeven jaar neemt De Graafschap in 2019 voor de 20e keer deel aan het Karel Stegemantoernooi van voetbalvereniging Ruurlo. Het team van coach Tim Bakens komt uit in de A-junioren Eerste Divisie, waar het momenteel op de derde plaats staat. Tim Bakens is overigens bekend met het KST, want hij nam als speler van De Graafschap twee keer deel, in 2000 en 2001.

De organisatiecommissie van het Karel Stegemantoernooi heeft de gastgezinnen en vrijwilligers van het toernooi onlangs geïnformeerd over acties die worden ondernomen naar aanleiding van de evaluatiebijeenkomst met de verschillende commissies en de van de gastgezinnen ontvangen enquêteformulieren. Van de deelnemers van dit jaar aan het toernooi op sportpark 't Rikkelder deelnamen zijn Kalmar FF, Sparta Rotterdam, Halmstads BK, NK Lokomotiva, KV Mechelen, Slovan Bratislava en NAC Breda in eerste instantie voor 2019 uitgenodigd. Halmstads BK, Kalmar FF, Sparta Rotterdam, KV Mechelen en NAC Breda hebben inmiddels toegezegd. Lokomotiva heeft aangegeven om financiële redenen niet terug te willen of kunnen komen. Van Slovan Bratislava is dit moment nog geen reactie ontvangen. Evenals vorig jaar is tijdens het toernooi geen alcohol geschonken aan jongeren onder achttien jaar. Wel is dit jaar een verkooppunt voor niet-alcoholische versnaperingen tussen veld 1 en 2 gerealiseerd. Een paar keer is geconstateerd dat jongeren onder achttien jaar toch een alcoholische versnapering gebruikten. Hier zal in 2019 nog strenger op gecontroleerd dienen te worden. Financieel gezien kan op een geslaagd toernooi teruggekeken worden. Evenals voorgaande jaren vertoont het eindresultaat zwarte cijfers. Desondanks duiken met een hardnekkige regelmaat 'geruchten' op dat het Karel Stegemantoernooi met verliezen te kampen zou hebben, hetgeen onnodige discussies oplevert onder de vele vrijwilligers en gastgezinnen.

FIFA 18
Na de vele positieve reacties die vorig jaar op FIFA 18 evenement zijn ontvangen, viel de deelname deze keer, hoewel de leeftijdsgrens was verlaagd, enigszins tegen. Bezien wordt of volgend jaar met dit event doorgegaan wordt.

Raamprogramma
Het KST kent een aantal vaste onderdelen, zoals de openingsceremonie, de ontvangst door het gemeentebestuur, de meeting voor officials en coaches en de slotceremonie. De laatste is voor het afgelopen toernooi uitvoerig onder de loep genomen en dit heeft een verbetering tot gevolg gehad. Om die reden worden dit jaar de overige vaste onderdelen ook eens nadrukkelijk tegen het licht gehouden.

Meer berichten