Tabletcursussen in Bibliotheek Ruurlo

RUURLO - Voor iedereen die onlangs een tablet heeft gekocht of gekregen, en wie het toch moeilijker vindt dan gedacht om met dit apparaat te werken, begint op maandag 22 oktober in de Bibliotheek Ruurlo een nieuwe cursus: Klik & Tik 'De Tablet'. Klik & Tik is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de tablet. Er wordt zowel voor iPad als voor Androidtablets een cursus georganiseerd. Voor leden van de Bibliotheek is deze cursus gratis.

Deze spiksplinternieuwe cursus helpt mensen om dingen te doen op de eigen tablet. Omdat er verschillende tablets zijn, zijn er ook twee programma's te volgen: één voor de iPad, de ander voor Androidtablets.
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, toetsenbord gebruiken; naar internet gaan, websites zoeken en informatie zoeken op websites; informatie zoeken op internet; e-mails versturen en ontvangen; foto's en filmpjes maken en bekijken; verbinding maken met wifi en veilig werken op de tablet.

Twee verschillende cursussen
Iedereen met een iPad (herkenbaar aan het logo met het appeltje op de achterkant) kan vanaf maandagochtend 22 oktober (9.30-10.30 uur) terecht in de Bibliotheek Ruurlo. Wie een Androidtablet heeft, kan te recht op de cursus die ook op maandagochtend 22 oktober begint, maar dan om 10.30 uur (tot 11.30 uur).

Opgave
Wie wil deelnemen aan één van deze cursussen en in het bezit is van een iPad of Androidtablet, die niet ouder is dan 4 tot 5 jaar, kan zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Ook is het mogelijk om via www.oostachterhoek.nl een aanmelding te plaatsen. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (52 euro per jaar) of door het betalen van het cursusgeld (60 euro).

Meer berichten