AmaZing uit Ruurlo. Foto: PR
AmaZing uit Ruurlo. Foto: PR (Foto: )

Vocaal festijn in Dorpskerk

RUURLO - Zondagmiddag 7 oktober bundelen drie dynamische zangkoren hun krachten in de heringerichte Dorpskerk in Ruurlo.

Multiple Voice uit Aalten, bestaande uit 25 dames en heren en onder leiding van Maarten Romkes, is een toegankelijk en dynamisch koor dat zich graag multifunctioneel opstelt en regelmatig meewerkt aan zowel projecten voor de kerk als aan andere en eigen projecten. Omdat Multiple Voice zich niet aan een vaste formule houdt, zijn ze ook niet te bestempelen als een koor met een bepaald genre. De enige vaste factor van het koor is het enthousiasme dat ze tijdens optredens uitdragen.

Verspreid over vrijwel de gehele Achterhoek, maar repeterend in Varsseveld, komt Mannenkoor Shansons als tweede koor het Festijn versterken. Onder leiding van Harry Thissen zingen deze 24 enthousiaste mannen de sterren van de hemel met een breed scala aan genres, soms a capella maar ook met orkestband weet dit koor een podium goed te benutten. Of het nu om Nederlandse klassiekers gaat of om hedendaagse pop, Shansons weet publiek van iedere leeftijd los te krijgen.

Al het goede komt in drievoud en de kers op deze vocale taart is afkomstig uit Ruurlo zelf: AmaZing. Deze negen dames zingen al bijna twintig jaar met elkaar een breed gevarieerd repertoire van pop, klassiek, musical en gospel. AmaZing is tevens het enige koor van deze middag dat zich prima weet te redden zonder een dirigent. Het koor luistert ook regelmatig een huwelijksdienst op, waarbij het repertoire wordt aangepast aan de wensen van het bruidspaar.

Drie verschillende koren samengevoegd, dat betekent: AmaZing Multiple Voices die hun Shansons ten gehore brengen!

Het Vocaal Festijn start om 14.00 uur in de Dorpskerk, Kerkplein 1 in Ruurlo. De kerk is open vanaf 13:30 uur. De entree is een vrije gift na afloop.

Meer berichten