Hoeve De Meijer in Neede. Foto: Guido Bogert Fotografie
Hoeve De Meijer in Neede. Foto: Guido Bogert Fotografie

Berkellandse kunstenaars strijden om B Art-prijs

Algemeen

NEEDE - Een veertigtal kunstenaars uit Berkelland en omliggende plaatsen heeft zich ingeschreven voor een door Kunstkring B-Art georganiseerde wedstrijd met als thema 'Over grenzen'. Zowel professionele als vrijetijdskunstenaars uit Berkelland en omliggende plaatsen durfden het aan een proeve van bekwaamheid van hun artistieke talent te onderwerpen aan het kritisch oog van een vakjury en van de Berkellandse kunstliefhebbers en belangstellenden. De inzendingen zijn vanaf zondag 30 september t/m zondag 7 oktober te zien bij Hoeve De Meijer in Neede .

Op zaterdag 6 oktober zal de vakjury tot een eensluidend oordeel proberen te komen rondom de kwaliteit van de ingezonden werken. Ieder vanuit de eigen invalshoek kennen de juryleden uiteindelijk een eerste, tweede en derde prijs toe. Geen gemakkelijke opdracht, gezien de grote diversiteit en de hoge kwaliteit van de mededingende creaties.
De vakjury bestaat deze keer uit: Mark Markusse (voorzitter van Kunstenaars Collectief BREEKijzer, Ulft), Adrie Arendsman (kunstenares en kunstenaar van de maand januari 2018, Enschede), Fija Ossewaarde (keramiste, eigenaar Galerie Fija, Diepenheim), Jenneke Brunnekreeft (schilderes, eigenaar Atelier Zwierige Penseel, Eibergen) en Martin Morsink (eigenaar van Lijstenmakerij Martin, Neede).

Publieksprijs
Het oordeel van een vakjury, hoe bekwaam ook, sluit niet altijd aan bij de smaak van een meerderheid van de bevolking. Vandaar dat Kunstkring B-Art ook een Publieksprijs ter beschikking stelt. Daarvoor is de voor iedereen gratis toegankelijke ëxpostie in Hoeve De Meijer (de voormalige bibliotheek van Neede) aan de Hessenweg 2 ingericht. Tijdens de openingsuren (13-17 uur) dagelijks van 30 september t/m 5 oktober kunnen bezoekers van de tentoonstelling daar hun voorkeurstem uitbrengen.Iedere bezoeker krijgt een stembiljet. De prijswinnaars worden op zaterdagmiddag 6 oktober bekendgemaakt.
Daarna heeft iedereen nog één dag (zondag 7 oktober van 13 tot 17 uur) om de werken te bekijken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant