Dennis den Hartog samen met zijn partner Jolanda van der Krol (rechts) en Arris Kramer (links). Foto: PR
Dennis den Hartog samen met zijn partner Jolanda van der Krol (rechts) en Arris Kramer (links). Foto: PR

Inzameling voor duofiets voor Dennis den Hartog

Algemeen

BARCHEM – Ieder jaar tijdens de Barchemse4Daagse gaat een deel van de giften voor het fysio- en massageteam van Buurtfysio Barchem, die de wandelaars 'op de been houden', naar een goed doel. Dit jaar koos de Buurtfysio voor een lokaal initiatief: een duofiets voor plaatsgenoot Dennis den Hartog (47). Dennis werd ruim drie jaar geleden getroffen door zwaar hersenletsel als gevolg van een infarct. Zijn lichaam liep hierdoor onherstelbare schade op en sindsdien is hij gebonden aan een elektrische rolstoel. Ook zijn motoriek en zijn spraak- en slikvermogen zijn aangetast. Het is voor Dennis niet mogelijk om te eten, te drinken of zijn eigen stemgeluid te laten horen. Zijn leefwereld is hierdoor tot een minimum beperkt. Dennis kan helaas niet meer thuis wonen, maar verblijft in Anke Marjolein in Lochem.

Door Jan Hendriksen

"Het leven van Dennis en mij is totaal op zijn kop gezet", aldus zijn partner Jolanda van der Krol (50). "Zelfs dagelijkse activiteiten als samen eten of drinken zijn er niet meer bij. Voorheen gingen we altijd graag samen op pad om te wandelen of te fietsen. De elektrische rolstoel kan helaas niet in onze auto vervoerd worden, waardoor ons wereldje verkleint. Het zou dan ook veel voor ons betekenen als we weer een klein stukje van ons oude leven terug kunnen krijgen via een duofiets met elektrische trapondersteuning. Op die manier kunnen Dennis en ik weer eens echt iets samen ondernemen." De aanschafprijs van een tweedehands duofiets is fors: circa 7500 euro. Tot nu toe is 1700 euro bij elkaar gesprokkeld en daarom heeft Buurtfysio Barchem een inzamelingsactie gestart. In de praktijkruimte van de Buurtfysio staat een collectebus waarin men een donatie kan doen.

Ondersteuning
Barchemer Arris Kramer, die de nodige contacten onderhoudt met Dennis en Jolanda, ondersteunt de inzamelingsactie van Buurtfysio Barchem: "Activiteiten die voor ons zo gewoon zijn, zoals samen eten of met z'n tweetjes een kopje koffie drinken, kunnen Dennis en Jolanda ook weer eens gezamenlijk doen. Bovendien is het goed voor Dennis om ook buiten in beweging te zijn, zowel voor zijn hersenen als voor zijn algehele conditie. En het zou de leefwereld en zelfstandigheid van dit sympathieke stel weer een stukje vergroten. Gewoon een beetje levensgeluk. Dat gun je toch iedereen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant