De organisatoren van de netwerklunch. (vlnr) Marleen Kosterink, Joske Elsinghorst-Van Huet, Evelien Huijsman, Miranda Asbroek en Martin Morsink.  Foto: Rob Weeber
De organisatoren van de netwerklunch. (vlnr) Marleen Kosterink, Joske Elsinghorst-Van Huet, Evelien Huijsman, Miranda Asbroek en Martin Morsink.  Foto: Rob Weeber

Brood met pit gezocht voor netwerklunch ambulante zorg

Algemeen

NEEDE - Miranda Asbroek en Evelien Huijsman zijn beide in Neede werkzaaM in de ambulante (gezins)begeleiding vanuit zorgorganisatie Aveleijn. Aveleijn ondersteunt cliënten met een verstandelijke beperking of verminderde sociale zelfredzaamheid in diverse leeftijds- en ontwikkelingsfasen van hun leven. Binnen de eigen organisatie kent men elkaar en de lijnen tussen de verschillende zorgteams zijn dan ook kort. Oplossingsgerichte zorg echter is maatwerk en dat vraagt soms ondersteuning van buitenaf. Maar waar moet je zijn en wie biedt dat stukje extra expertise waarnaar je op zoek bent zodat je een nog betere zorgverlening in Berkelland kunt aanbieden? Stap een, concludeerden de dames, is elkaar leren kennen. En dus bedachten ze een passende manier om elkaar te ontmoeten, een netwerklunch voor de ambulante zorg.

Door Rob Weeber

Ambulante zorg richt zich op individuele begeleiding en gezinsbegeleiding. De groep hulpverleners eromheen beperkt zich echter niet tot enkel zorgaanbieders. Ook scholen en schuldhulpverleners bijvoorbeeld hebben een rol binnen de ambulante ondersteuning. "Op managementniveau zijn er wel contacten tussen verschillende organisaties", aldus Miranda Asbroek, "maar wij willen nu juist met de hulpverleners zelf en met de cliënten in gesprek komen, onze krachten bundelen. Er zijn bijvoorbeeld cliënten die graag wat meer willen ondernemen, maar dit niet altijd zelf kunnen. Door samen te werken, kunnen we hen individueel beter ondersteunen. Dat bijt elkaar niet, maar versterkt elkaar juist. Tijdens de lunch gaan we informatie ophalen. Wat zijn de vragen die er leven onder de beide groepen en waar liggen de behoeften. De ene cliënt is bijvoorbeeld gek op toneel, terwijl de ander liever naar muziek luistert. Hoe gaan we dat maatwerk met elkaar regelen? Daarnaast gaan we natuurlijk kennis maken met elkaar. De verbinding zit in de lunch, een laagdrempelige en broodnodige manier van contact leggen."

Het idee werd geboren tijdens de Beursvloer van de Berkellandse Uitdaging (BU), de partner voor maatschappelijke initiatieven. Naast de BU en natuurlijk Aveleijn zelf wordt de netwerklunch ook ondersteund door Lijstenmakerij Martin in Neede en Joske Elsinghorst-Van Huet van de Stichting Muziek & Kunstwijs. Martin werkt in zijn bedrijf al langer met cliënten uit de doelgroep en biedt de locatie voor de lunch. De Stichting Muziek & Kunstwijs maakt samen met de aanwezige cliënten een kunstwerk van brood tijdens de lunch. De datum voor de netwerklunch is dinsdag 2 oktober. Deze is niet zomaar gekozen. Het valt in de Week tegen Eenzaamheid en de Week van de Opvoeding. Mooie thema's dus die perfect aansluiten op het bijzondere initiatief. De netwerklunch start om 11.30 en eindigt 14.00 uur. Locatie: Lijstenmakerij Martin, Energieweg 45a. Neede. Voor meer informatie over deelname en kosten: info@berkellandseuitdaging.nl of www.facebook.com/events/939671662885456/.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant