Diepvriesman Bert Hondorp voor zijn wagen. Foto: Rob Weeber
Diepvriesman Bert Hondorp voor zijn wagen. Foto: Rob Weeber

Diepvriesman Bert Hondorp viert 30-jarig jubileum

Algemeen

GELSELAAR - Het concept Diepvriesman startte in 1970 in Veenendaal. In die beginjaren was het venten met diepvriesgoederen een veel gezien fenomeen. Je had de IJskoning, het IJspaleis, het Snackboertje en nog vele anderen. Langzamerhand nam de Diepvriesman de meeste concullega's en anno 2018 rijden er vijftig wagens rond, waarvan acht franchisenemers. Een van die franchisenemers is Bert Hondorp uit Gelselaar. Hij begon in loondienst in 1988 en werd tien jaar later eigen baas.

Eigenlijk is er volgens Hondorp in al die dertig jaar niet veel veranderd, buiten het assortiment dan. "Ik rij nog iedere dag met evenveel plezier in mijn rayon rond, dat loopt van Lochem tot aan Zelhem. De meeste klanten bezoek ik een keer in de maand, wat neerkomt op zo'n 1000 keer aanbellen. De gemiddelde leeftijd van de klant is wat hoger dan bij andere vormen van detailhandel. Venten is voor hen een kwestie van gemak. De klant moet het je gunnen, maar je serviceverlening moet ook top zijn. Daar let ik scherp op. Veel klanten bestellen voornamelijk aardappelen, groente en vlees of kip. Maar een groeimarkt tegenwoordig is de kant-en-klaar diepvriesmaaltijd. De klanten die dit product afnemen, bezoek ik vaker, een keer per week of een keer in de veertien dagen. Inmiddels hebben we zo'n zestig verschillende maaltijden in het assortiment. De Diepvriesman is een mooi concept met louter verse producten. Het enige verschil is dat het ingevroren wordt aangeleverd. De groente bijvoorbeeld wordt vanaf het land direct schoongemaakt, geblancheerd en ingevroren, verser kan niet. Wij werken bovendien uitsluitend met de bekende merken in Nederland."

Iedere maand brengt de Diepvriesman een folder uit met aanbiedingen. Maar vanwege het jubileum is er voor nieuwe klanten een speciale aanbieding: zes diepvriesmaaltijden met toetje van 32,50 euro voor 30 euro. Wie meer wil weten over de producten of de service van de Diepvriesman kan contact opnemen met Bert Hondorp: diepvriesman@gelselaar.nl of 06-51575106.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant